Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona fa una formació a les escoles per fer servir la cadira de rodes tot terreny inclusiva

El primer cop que s’utilitzarà serà el diumenge 17 de març a la pujada dels Àngels

Imatge de la formació d'aquest matí

Aquest matí l’Ajuntament de Girona ha fet una formació adreçada a les escoles per poder fer servir la cadira de rodes tot terreny entre l’alumnat. Hi han participat professors i professores dels centres Annexa, Domeny i Maristes; vetlladores; fisioterapeutes dels equips d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP), personal responsable del Pla d’inclusió del Programa de casals d’estiu municipal, i un representant del GEiEG, que estrenarà la cadira el proper diumenge 17 de març entre els participants a la pujada dels Àngels.

L’objectiu principal de la formació és que les persones més properes a l’alumnat que pugui requerir aquesta cadira –anomenada Joëlette- en sàpiguen fer un ús correcte, n’aprenguin el funcionament i sàpiguen en quins casos es pot recomanar i com es pot adaptar a les necessitats de cada infant.

Com a Ajuntament, el nostre objectiu principal és que cap nen o nena es quedi enrere i tingui l’oportunitat d’anar al medi natural amb la resta de la classe. Per això, hem començat amb la compra d’aquesta cadira i ara, de mica en mica, anirem veient quina demanda té per part de les escoles amb l’objectiu de cedir-la també a les entitats de la ciutat i que acabi estant disponible per a tota la ciutadania”, ha explicat la regidora d’Educació, Queralt Vila Vergés.

La Joëlette és un tipus de cadira tot terreny amb una sola roda que, amb l’ajut de dues persones acompanyants, permet que les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda puguin practicar senderisme. Com a tal, es tracta d'una eina inclusiva que permet a tothom l'accés a entorns naturals i espais no urbanitzats que, per les característiques de les seves pistes, camins i senders, no es poden usar les cadires convencionals motoritzades o altres. La cadira va acompanyada d’un parell de braços, un arnès de pit, un reposacaps, un parell d'empunyadures laterals i una bossa d'emmagatzematge i és apta per portar tant infants com persones adultes.

A l’estiu la cadira de rodes estarà disponible per als casals municipals. A més, des del consistori s’estudiarà la possibilitat de cedir-la a entitats de la ciutat que la necessitin. En cas d’haver-hi una alta demanda, es plantejarà la possibilitat de comprar-ne una altra.

La cadira es guardarà al Pavelló Municipal Girona - Fontajau, ja que està molt ben ubicat per a les sortides de descoberta de l’entorn proper pel parc de les Ribes del Ter. A més, és un punt de fàcil accés en autocar per poder-la carregar en cas de fer excursions fora de la ciutat.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.