Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona renoven l’acord per seguir oferint el servei Espai Salut

En aquest punt, un equip de professionals atén l’alumnat universitari per resoldre dubtes en matèria de sexualitat, addiccions i, des del 2023, benestar emocional

L’Ajuntament de Girona i la Universitat de Girona (UdG) han renovat l’acord per seguir oferint un any més el servei Espai Salut del Campus de Montilivi. En aquest punt, un equip de professionals del Centre Jove de Salut atén l’alumnat universitari per resoldre dubtes en matèria de salut afectiva i sexual i sobre els consums que poden derivar en addicció de les persones estudiants.

L’any 2022 es va signar el primer conveni de col·laboració entre el Servei de Promoció de la Salut del consistori i la Unitat de Compromís Social de la UdG. Aquest 2023, l’acord s’ha mantingut i ampliat, tant pel que fa a les hores de dedicació del personal com als àmbits de treball. En aquest sentit, a part de la sexualitat i les addiccions, s’ha obert un espai per acompanyar la salut emocional de les persones universitàries.

Des que es va començar a oferir el servei d’atenció psicològica, s’han atès 345 nois i noies estudiants de la UdG. En l’àmbit de la sexualitat, durant el 2023 es van fer 59 visites al mateix col·lectiu.

L'Espai Salut del campus universitari és crucial per promoure el benestar dels estudiants. L'atenció psicològica i els programes de salut mental i de promoció de la salut són necessaris, i cal que els nois i noies tinguin un accés fàcil i confidencial a aquests serveis, que els ajuden a gestionar el seu benestar emocional i a donar-los una bona qualitat de vida. Per això des de la regidoria apostem cap aquesta mirada, amb un caire de prevenció”, ha explicat la regidora de Salut i Benestar Emocional de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Bosch i Agustí.

A més, en el marc de l’Espai Salut, aquest curs també es posarà en marxa un espai grupal que permetrà reforçar l’atenció individualitzada que ja s’està oferint. La idea és obrir trobades de reflexió i debat, en format de converses terapèutiques, on professionals de la salut i alumnat podran treballar diferents aspectes relacionats amb la salut emocional, relacional i també afectivosexual. 

A través d’aquesta activitat, es busca generar un espai de cures on les persones es puguin sentir còmodes i segures per compartir emocions i eines per al seu creixement personal. La metodologia que s’utilitzarà serà activa i participativa, amb grups reduïts per tal d’afavorir un desenvolupament correcte de les relacions interpersonals dels nois i noies que hi participin. La proposta arrencarà el mes d’abril i s’oferirà cada 15 dies, els dilluns a la tarda, al mateix Espai Salut de la UdG.

L’Espai Salut és un servei que vetlla per la salut dels universitaris i universitàries de la UdG en els àmbits de la sexualitat, les addiccions i, ara, el benestar emocional, amb una finalitat preventiva i de promoció de la salut. En aquest espai es proporcionen eines i habilitats al col·lectiu universitari per tal que prenguin les seves decisions de manera autònoma. D’altra banda, si es detecta un problema greu o més específic, els i les joves són derivats als serveis especialitzats corresponents.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.