Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona presenta un paquet de 2,1 milions d’euros en inversions centrat en dinamitzar els barris

L’alcalde apunta que la tria de projectes s’ha fet amb la voluntat de ser “100% eficients” i garantir “ projectes executables el 2024-2025 i que suposen una millora directa per les veïnes i veïns”. Enllestir la pista coberta de Fontajau incloent-hi plaques fotovoltaiques o acabar els equipaments veïnals de l’Eixample, Montjuïc, Vista Alegre, Sant Narcís i Palau, són algunes de les principals inversions

Imatge de la roda de premsa

L’Ajuntament de Girona ha presentat públicament un paquet d’inversions de 2.137.000 euros amb la intenció de dinamitzar els barris, que se suma al pla d’inversions de 5,8 milions aprovat el desembre i que eleva l’import total d’inversions a quasi 8 milions d’euros. La proposta, que els tres socis de govern plantegen per garantir l’execució dels projectes que estan més avançats i que es pot fer després de l’exercici del govern de donar sortida a partides de pressupostos anteriors que no s’estaven utilitzant, es portarà a aprovació al Ple de l’11 de març.

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha assenyalat que les inversions busquen “aprofundir en un model de ciutat més proper amb les veïnes i veïns i on els barris guanyen rellevància” alhora que es busca “ser 100% eficients”. En aquest sentit, l’alcalde ha apuntat que la tria estratègica de les inversions també està centrada en prioritzar aquells “projectes executables el 2024-2025 i que suposen una millora directa per a les veïnes i veïns”.

D’aquesta manera, l’alcalde ha destacat que la proposta és fruit d’un exercici que busca millorar la gestió de l’economia municipal, donant sortida als projectes executables en el termini d’un o dos anys. “Hem de destinar els diners que tenim a projectes que es puguin executar”, ha destacat l’alcalde. “Pertoca fer un exercici de bona gestió prioritzant l’eficiència”, ha afegit.  Així doncs, la proposta feta pública, manté una lògica de mandat i està centrada en una planificació plurianual de les inversions.

Entre les actuacions programades i com a continuació de les compres fetes de locals socials, es dota aquests equipaments de la partida pressupostària per posar-los en marxa al més aviat possible. Així mateix, l’adquisició gratuïta per aprofitament urbanístic d’un local a la zona de Domeny, i la decisió del Departament de Salut respecte a la construcció d’un nou CAP a Taialà, fan que es replantegin les inversions en els locals de l’Esquerra del Ter.

Per la seva banda, la vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Gemma Geis i Carreras, ha destacat l’aposta per posar en funcionament i per a usos veïnals els equipaments als barris de Sant Narcís, Montjuïc, Vista Alegre, Eixample i Palau. “Vull recalcar que les decisions que prenem per la part que ens toca, les fem amb criteris d'eficiència i de proximitat, per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes, garantint els seus projectes vitals i professionals”, ha afegit la vicealcaldessa. Aquestes inversions comprenen el Centre Obert a Sant Narcís (310.000 euros), el local social de Palau (35.000 euros) i una partida de 193.500 euros per l’adequació dels nous espais veïnals de l’Eixample, Montjuïc, Vista Alegre i Sant Narcís.

Entre les modificacions de partides pressupostàries s’ha d’incloure un complement per donar compliment a la sentència judicial que ha valorat en 495.000 euros de més l’expropiació de l’antic mercat de Santa Eugènia, procés que es va iniciar l’any 2007.

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats i Bartrina, ha remarcat que “aquestes inversions responen a la voluntat i l’esforç del govern municipal per respondre a les demandes dels veïns i veïnes d'una ciutat que creix i cada dia és més dinàmica i viva”. Així es reforça la inversió per fer la coberta de la pista al barri de Fontajau amb un suplement de 606.600 euros que a més incorporarà plaques fotovoltaiques i que ascendeix a una inversió total de 786.600 euros. També es reforça el pla de millora dels equipaments esportius amb un suplement de 134.000 euros per realitzar unes obres al camp de futbol de Torres de Palau i que fa pujar la inversió total a 1.265.000 euros. 

Finalment, l’alcalde també ha explicat que s’introdueixen 70.000 euros per acabar la urbanització al voltant de Can Burrassó i 125.000 euros per acabar les obres a un edifici del carrer d’Ultònia que servirà per ubicar-hi serveis municipals.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.