Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El ''jo'' literari centra la desena edició del festival MOT

Amb el lema ‘Des de dins. La literatura i el jo’, el MOT 2024 reflexionarà sobre l’escriptura en primera persona des de gèneres ben diversos com l’autobiografia, l’autoficció, l’autoretrat, l’assaig, la crònica periodística o el dietari de viatges.

El festival MOT 2024 dedica la seva desena edició a la figura de l’escriptor i s’endinsa en les sensibilitats de la literatura escrita en primera persona. Del 14 al 16 de març, a Olot, i del 21 al 23 de març, a Girona, acollirà una quinzena de converses amb una quarantena d’autors que conreen el “jo” literari.  

Noms com Éric Vuillard, Marta Marín-Dòmine, Gabriela Wiener, Lucía Lijtmaer, Héctor Abad Faciolince o Claudia Durastanti posaran de manifest la seva experiència i reflexions analitzant aquest enfocament a l’hora d’escriure, ja sigui una autobiografia, una autoficció, un autoretrat, un assaig, una crònica periodística o un dietari de viatges.

"Des de dins. La literatura i el jo". Amb aquest lema el comissari del festival, Xavier Pla, proposa un MOT que s’obre a la mirada interior dels escriptors per observar la naturalesa del seu “jo” i la seva relació amb el món. Alhora, el crític literari, professor de literatura contemporània a la Universitat de Girona i gran estudiós en la matèria de la mà de referents com Josep Pla, Georges Simenon, Mercè Rodoreda, Jorge Semprún, Mircea Cărtărescu o Claudio Magris, convida a identificar les formes literàries en què s’expressa actualment aquest “jo”, ja sigui en narrativa, poesia i totes les possibilitats de la no-ficció.   

El programa

Durant dues setmanes consecutives, entre el 14 i el 23 de març, s’oferiran un total de catorze converses amb el “jo” com a subjecte. La primera setmana es desenvoluparan a Olot a l’espai de la Sala El Torín i la segona a Girona, a la Biblioteca Carles Rahola. Els horaris de les converses són a les 18 i a les 10 h de dijous a dissabte. A més, els dissabtes a les 12 h del migdia es faran els VerMOT, converses més disteses i a l’aire lliure que a Olot se celebrarà a la plaça de Braus i a Girona al Parc de la Guingueta del barri de Fontajau.

El festival arrencarà a Olot, dijous 14 de març, amb La identitat del jo, una conversa entre Sergi Pàmies i Jordi Cornudella moderada pel comissari Xavier Pla; i El jo familiar, amb Marta Marín Dómine i Marcos Giralt Torrente i moderació d’Àgata Losantos. Divendres 15 els succeiran El jo adolorit, amb Josep Girós i Jaume Ferrer i moderació de Gemma Ventura, i Del jo al tu, amb Claudia Durastanti i Miguel Ángel Hernández moderada de David Guzmán. Ja dissabte, dia 16, en el marc del VerMOT, Toni Sala, Marta Pasqual i Mar Bosch, amb la moderació d’Anna Ballbona, protagonitzaran El jo exposat. La jornada seguirà amb El jo polític a càrrec de Jordi Graupera i Ignacio Peyró, amb Júlia Ojeda com a moderadora, i finalitzarà amb Qui soc jo?, a càrrec d’Héctor Abad Faciolince i Laura Ferrero, moderat per Xavier Ayén.

La segona setmana, la ciutat de Girona prendrà les regnes del festival amb tres jornades literàries més. Dijous 21 serà el torn d’El jo esclatat amb Enrique Vila-Matas i moderació d’Anna M. Iglesia; i El jo desdoblat, de Marta Segarra i Lucía Lijtmaer, moderat per Cristina Masanés. Divendres 22 arribarà El Jo moral, amb Valentí Puig i Jordi Amat i moderat de Llucia Ramis i El jo social, amb Gabriela Wiener i Anna Pazos, amb moderació del comissari Xavier Pla. Dissabte 23, el VerMOT titulat El jo-ull recaurà en Adrià Pujol, Vicenç Altaió i Blanca Llum Vidal, moderat per Sebastià Portell. A la tarda se seguirà amb la conversa El jo al dia a càrrec de Julià de Jòdar i Júlia Bacardit, moderat per Àlvaro Muñoz i, finalment, Del jo al nosaltres, amb Éric Vuillard i moderat per Anna Guitart, posarà el punt final al MOT 2024.

Web Festival MOT
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.