Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona s’uneix a una iniciativa europea per connectar la Unió Europea amb el món local

Es tracta del projecte de la Comissió Europea “Building Europe with Local Councilors” (BELC). Aquesta setmana, el tinent d'alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, Xavier Aldeguer i Manté, és a Brussel·les a la primera trobada de la xarxa

Fotografies de la trobada a Brussel·les

L’Ajuntament de Girona s’ha unit al projecte de la Comissió Europea “Building Europe with Local Councilors” (BELC) -Construint Europa amb les Autoritats Locals-, una iniciativa europea per connectar la Unió Europea amb el món local. El projecte té com a objectiu construir una xarxa d’electes locals que serveixin d’enllaç entre allò que passa en territori europeu i en àmbit local.

Aquesta setmana, el tinent d'alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat de l’Ajuntament de Girona, Xavier Aldeguer i Manté, és a Brussel·les per assistir a la primera trobada de la xarxa. L’esdeveniment, que va començar dilluns i finalitza aquesta tarda, reuneix els regidors i regidores representants de la xarxa de Catalunya i de les Illes Balears.

Es tracta d’apropar les polítiques europees a les necessitats dels ajuntaments, trobar punts de connexió entre les diferents institucions per conèixer les estratègies i les prioritzacions polítiques. Els ajuntaments hem de deixar de ser membres passius que es limiten a veure passar polítiques i finançaments europeus, i passar a estar en àmbits on puguem influir amb propostes que donin solucions a algunes de les necessitats que tenen els nostres municipis”, ha explicat el tinent d'alcaldia i regidor de Talent, Innovació, Salut i Comunitat del consistori, Xavier Aldeguer i Manté.

El programa inclou xerrades, col·loquis i reunions, i s’hi tracten temes com la millora de la comunicació sobre la Unió Europea; els fons europeus, entre els quals els fons NextGenerationEU; les ciutats sostenibles i la transformació dels paisatges urbans; la crisi energètica i la transició verda; la gestió sostenible de l’aigua o la democràcia, i les properes eleccions europees del 2024. Els regidors i regidores també han tingut l’oportunitat de visitar el Parlament Europeu.

A banda de l’Ajuntament de Girona, en la trobada hi han assistit representants dels ajuntaments de Santa Perpètua de Mogoda, Santa Coloma de Gramenet, Campdevànol, Tarragona, Manresa, Torroella de Montgrí-l’Estartit, Castelldefels, Caldes de Montbui, Santanyí, Esparreguera, Masquefa, Calvià i Terrassa.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.