Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG programa cinc projeccions del 29 de febrer al 21 de març

Tots els films es podran veure a la sala 3 dels cinemes Ocine de Girona els dijous a les 20 h. Es tracta de peces que relaten les expedicions de diferents alpinistes en muntanyes com l’Everest o el petit Tibet

Imatge de la roda de premsa

La 26a edició del Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG ha programat 5 projeccions cada dijous del 29 de febrer al 21 de març. Es tracta de films que relaten les expedicions de diferents alpinistes en muntanyes com l’Everest o el petit Tibet. Els audiovisuals es podran veure a la sala 3 dels cinemes Ocine de Girona amb entrada gratuïta i aforament limitat. Aquest matí ha tingut lloc la presentació del Cicle amb el regidor d’Esports i de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran Martínez; el president del GEiEG, Francesc Cayuela; l’autor del documental K2 hivernal, Albert Barceló, i la dona de l’alpinista Sergi Mingote, Miriam Roset. 

"Aquest és un cicle consolidat a la ciutat de Girona que arriba a la 26a edició. Girona és de primera perquè som referents en molts àmbits, i entitats com el GEiEG també són de primera perquè impulsen des de fa anys iniciatives com aquesta", ha afirmat el regidor Àdam Bertran Martínez. 

Les sessions seran els dijous 29 de febrer i 7, 14 i 21 de març, a les 20 h. Un any més el presentador del Cicle serà el periodista Mateu Ciurana.

El primer dia es podrà veure Exit 8848 Muntanya, d’Stefi Troguet. Es tracta d’un film sobre la seva trajectòria, i les seves darreres expedicions i vivències, que planteja què és conquerir o no un cim i què es considera èxit o fracàs.

K2 hivernal, d’Albert Barceló, serà el segon film que es podrà veure, el dia 7 de març. En aquesta peça es presenta el viatge íntim de l'última expedició de Sergi Mingote, quan fa tres anys de la tràgica mort a la muntanya de l’alpinista de Parets del Vallès.  El director del film juntament amb la dona de Mingote, Miriam Roset, han remarcat durant la presentació que es tracta d’un documental en positiu, tot i el tràgic final.

El tercer film serà “Ladakh”, gel al petit Tibet, de Rafa Vadillo, que es projectarà el 14 de març. Es tracta d’un documental sobre un viatge de deu escaladors a la remota vall de Nubra, al nord de l'Índia, al districte de Ladakh, a la regió del Caixmir i a la part occidental de la serralada de l’Himalaia.

Finalment, el 21 de març tancaran el cicle dos films guanyadors del Festival de Cinema de Muntanya de Torelló: Eternal flame, de Nicolas Bossard, que es va endur el premi +Xtrem, i Burning the Flame, de Peter Mortimer, premi a la millor pel·lícula de muntanya.

El primer Cicle d’Audiovisuals de Muntanya del GEiEG va tenir lloc el març de 1997. El Cicle també s’ha portat a terme als auditoris de La Caixa ubicats al carrer de Sant Clara i a la plaça del Poeta Marquina, al campus de Montilivi de la Universitat de Girona i als cinemes Oscar. Des d’aquell 1997, només la pandèmia dels anys 2020 i 2021 ha frenat la normal celebració del Cicle.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.