Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Llibreria Les Voltes celebra 60 anys de lluita per a la promoció de la llengua catalana

L’acte central de celebració tindrà lloc el dimecres 28 de febrer, a les 19 h, al Teatre Municipal de Girona i reunirà cinc dels presidents de la Generalitat de Catalunya

Fotografies de la roda de premsa

La Llibreria Les Voltes de Girona celebrarà el 60è aniversari de la seva constitució amb una sèrie d’actes i activitats que tindran lloc al llarg de l’any a la ciutat i que comptaran amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona. Aquest matí, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar; el president de la Fundació Les Voltes, Joan Matamala, i el responsable de comunicació de la Fundació Les Voltes, Èric Bertran, han presentat algunes de les propostes més destacades que s’organitzaran amb motiu de l’efemèride.

L’acte central de celebració tindrà lloc el dimecres 28 de febrer, a les 19 h, al Teatre Municipal de Girona. Entre moltes altres personalitats del món polític, cultural o social del territori català, l’esdeveniment reunirà cinc dels presidents de la Generalitat de Catalunya. En concret, hi seran presencialment els presidents Jordi Pujol, José Montilla i Quim Torra i, de forma virtual, Artur Mas i Carles Puigdemont.

L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, donarà la benvinguda a les persones assistents per iniciar l’activitat, que acabarà amb un parlament a càrrec del conseller de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Quim Nadal, en representació del president Pere Aragonès.

Durant l’acte, s’exposarà la història de la creació de la llibreria l’any 1963 i de la constitució de la Fundació Llibreria Les Voltes el 2014 a través d’un vídeo i d’una teatralització per part de l’actor Martí Peraferrer. També hi haurà actuacions musicals a càrrec del músic Arnau Tordera. A més, es farà el lliurament del primer Premi Feliu Matamala a la trajectòria en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalana, que serà atorgat a una figura de renom internacional.

A Girona tenim la sort de tenir una llibreria que fa sis dècades que lluita per la llengua i la literatura catalanes i que a més s'ha convertit en un agent dinamitzador de la cultura a la ciutat”, ha explicat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

La Llibreria Les Voltes es va constituir el maig del 1963 sota el nom de “Sociedad Limitada de Libros y Artes Decorativas” per promoure el coneixement de la llengua i el sentiment catalanista. L’ambició dels fundadors era vendre només llibres en català, un objectiu que es veia compromès pel fet que, en ple franquisme, n’hi havia pocs i estaven sotmesos a estricta censura. Durant més de 40 anys l’entitat la va presidir Feliu Matamala i Teixidor, que a partir de la dècada dels setanta va convertir la llibreria Les Voltes en l’espai de referència de la lluita catalanista a les comarques de Girona. Fa 10 anys, es va transformar en una fundació sense ànim de lucre i va ser declarada d’utilitat pública. La Fundació Llibreria Les Voltes també està inclosa en el Cens d’entitats del foment de la llengua catalana de la Generalitat de Catalunya.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.