Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Mercè acull “Acashodo”, una exposició que busca acostar la cultura cal·ligràfica japonesa als gironins i gironines

L’exposició enceta la col·laboració entre l’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa i el Centre Cultural La Mercè per apropar aquest art a la ciutadania. Durant l’acte també s’ha presentat la tasca de divulgació de l’associació.

Fotografia de la inauguració de l’exposició “Acashodo” al Centre Cultural La Mercè. 

La Mercè acollirà fins al divendres 29 de març la mostra d’“Acashodo”, una exposició col·lectiva que mostra un recorregut visual per algunes obres dels seus fundadors: Eva Ibáñez Cano amb el seu treball cal·ligràfic minuciós sobre el sutra del cor en estil Gyosho i Kaisho; Christian T. Arjona amb una sèrie de paisatges orientals amb tinta xinesa i dibuixos abstractes amb carbonet; Andi Dom Dom amb cal·ligrafies experimentals amb tècniques de Sumi-e; Gerardo D. Cristante amb obres d’Art Shodo i d’abstracció cal·ligràfica; cal·ligrafia japonesa sobre ceràmica de Lucinda Clay, i Carme Feliu Latorre amb cal·ligrafies de conceptes abstractes japonesos. 

Ahir va tenir lloc l’acte d’inauguració i es va presentar el llibre de poesia zen Quietudes, amb il·lustracions cal·ligràfiques de Christian Arjona i Gerardo Cristante.

L’exposició enceta la col·laboració entre l’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa i l’Escola Municipal d’Art de Girona per acostar aquest art a la ciutadania gironina, amb la complicitat de Carme Feliu, directora de Nipponia Idiomes (centre dedicat a la difusió de la llengua i la cultura japoneses) i presidenta de la Xarxa d’Exbecaris del Govern del Japó a Catalunya, Comunitat Valenciana i Balears.

L’Associació Catalana de Cal·ligrafia Japonesa (ACASHODO) té per finalitat promoure i difondre la cal·ligrafia japonesa, la seva història i els seus artistes; afavorir les relacions i l’intercanvi cultural entre el Japó i Catalunya; constituir un fons bibliogràfic on consultar material relacionat amb la cal·ligrafia japonesa, la seva història i els seus artistes; promoure els artistes socis que la constitueixen mitjançant una plataforma d'artistes; i contribuir en la difusió de la cultura japonesa a Catalunya.

Més informació a www.girona.cat/ccm  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.