Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull la jornada solidària “Juga per les nenes valentes” en suport a l’empoderament femení a través de l’esport

Tindrà lloc el 10 de març i els diners recaptats aniran destinats, entre altres projectes, a l’equip de bàsquet femení del camp de refugiats de Xatila, al Líban, que farà una estada a Catalunya i participarà en la jornada solidària

Imatges de la presentació

Girona es convertirà el proper diumenge 10 de març en la capital de l’esport solidari en acollir la jornada “Juga per les Nenes Valentes”, una iniciativa organitzada per l’Abacus amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, l’Uni Girona i la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). L’objectiu és recaptar fons per l’equip de bàsquet femení del camp de refugiats de Xatila, al Líban, i per a altres projectes de suport a l’empoderament femení a través de l’esport. 

Durant tot el dia, la capital gironina comptarà amb diferents activitats esportives. La gran festa solidària començarà a les 12.30 h als jardins de la Infància amb concerts, tallers solidaris i animació infantil. Aquestes activitats permetran que totes les persones que ho vulguin puguin fer donatius que aniran destinats a donar suport a aquests projectes. La jornada es durà a terme coincidint amb la celebració de la 12a Jornada de l’Esport Femení de Girona, que omplirà la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, la llera del riu Onyar i la plaça de Catalunya de Girona amb 25 disciplines esportives dirigides a totes les edats. 

Un dels plats forts de la jornada solidària serà la presència i participació de les jugadores de l’equip de les “Nenes Valentes”, un club de bàsquet format en aquest camp de refugiats de Xatila i que són les protagonistes del llibre de la periodista Txell Feixas, Aliades. 

La jornada culminarà amb “El partit de totes”, un enfrontament de bàsquet solidari a Fontajau entre l’Uni Girona i el Perfumerias Avenida, retransmès pel 3Cat i que també serà en suport als projectes d’empoderament femení. A la mitja part del partit, l’equip de bàsquet de les Nenes Valentes sortirà a la pista per rebre el reconeixement i suport del públic. Les persones que no puguin assistir a Fontajau tindran la possibilitat de comprar una entrada solidària.

La jornada “Juga per les Nenes Valentes” forma part de la campanya “Nenes Valentes” que la cooperativa Abacus va iniciar aquest Nadal. A través d’accions solidàries a les botigues i donatius a través del web es van recaptar més de 100.000 euros, una xifra que s’espera que augmenti gràcies a aquesta jornada de solidaritat. 

Aquest migdia ha tingut lloc la presentació de la jornada. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha posat de manifest que “sigui precisament en la setmana del 8 de març que Girona es mostra com aquesta capital de l’esport femení més solidari”. 

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, ha volgut mostrar el compromís del Govern de la Generalitat “amb aquesta acció solidària que va més enllà de les nenes de Xatila per convertir-se en un acte de reivindicació de totes les nenes valentes del món”.

Per la seva banda, el director d’Abacus, Oriol Soler, ha explicat que aquesta campanya “demostra el compromís de la cooperativa amb aquells projectes que, a través de l’educació, la cultura i l’esport, poden contribuir a canviar realitats injustes”. La periodista Txell Feixas, recentment guardonada amb el Premi Nacional de Periodisme de la Generalitat, també ha participat en la roda de premsa i ha explicat com va impactar-li la història d’aquestes nenes de Xatila que “a través de l’esport, del bàsquet en concret, aconsegueixen trobar una via per fugir de la violència (masclisme, guerra…) i de l’odi. I els va donar un refugi per a l’esperança”. 

La directora esportiva de l’Uni Girona i exjugadora de l’equip, Laia Palau, ha volgut posar en relleu “la necessitat de visibilitzar l’esport femení i la importància del bàsquet com una activitat que pot contribuir a generar espais de llibertat per a les noies”. El vicepresident de la FCBQ i president de la Representació Territorial de Girona, Xavier Santaló, ha celebrat “que sigui des d’aquest esport tan arrelat a Catalunya, el basquetbol, que es duu a terme aquesta important iniciativa en clau femenina que interpel·la tots els clubs del país”. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.