Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Una conferència sobre la iconografia de la Passió i un concert d’orgue a la Catedral, principals novetats de la programació de Quaresma a Girona

El Viacrucis al camí de les Creus es consolida com l’activitat central de la relació d’actes tradicionals que tenen lloc a la ciutat els dies abans de la Setmana Santa

Imatge del cartell del Viacrucis

Girona celebrà aquest any el període de Quaresma, que comença avui, amb un programa que combina propostes noves i activitats tradicionals pròpies d’aquesta època d’any. Com és habitual, la programació prèvia a la Setmana Santa a Girona està organitzada per la Junta de Confraries i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona.

El Viacrucis al camí de les Creus es consolida com l’activitat principal de la programació d’actes. Cada tarda de diumenge, entre el 18 de febrer i el 10 de març, es portarà a terme aquest pelegrinatge, que comptarà amb un servei de bus gratuït que sortirà de la plaça de Catalunya a les 16.15 h en direcció a Torre Gironella i tornarà al mateix lloc a les 18 h. El cinquè i últim diumenge de Quaresma, el 17 de març, el Viacrucis tindrà lloc a la Catedral.

La Setmana Santa forma part del nostre patrimoni religiós i cultural de la ciutat, i vull aprofitar per agrair el compromís i el treball incansable durant tot l’any per part de totes les confraries amb l’organització així com la col·laboració dels voluntaris per fer-la possible”, ha remarcat el tinent d’alcaldia i regidor de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania, Sergi Font Domènech.

Les novetats principals d’aquesta edició són la conferència sobre la iconografia de la Passió, a càrrec del Dr. Juan Francisco Campo, que es farà a l’Auditori Josep Irla el 15 de març, i el concert d’orgue que es portarà a terme a la Catedral el dia 17 de març i que anirà a càrrec del nou Mestre de Capella de la Catedral, Pau Riuró.

A més d’aquestes propostes, el dissabte 9 de març es tornarà a fer la caminada nocturna pel camí de les Creus, destinada al públic infantil i juvenil, i que consistirà en un joc de descobriment de l’entorn per conèixer aquest indret i el seu significat. També s’oferirà a les escoles de la ciutat material pedagògic per conèixer el patrimoni cultural que representa la Processó, els personatges que hi intervenen i els passos que la formen.

Enguany, el cartell de la Setmana Santa ha estat encarregat a la pintora Anna Agustí i Hontangas.

Es pot consultar més informació sobre actes de la Quaresma al web https://web.girona.cat/dinamitzacio/setmanasanta 

Cartell de Setmana Santa
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.