Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2023

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament activa el Pla de protecció civil de Girona en fase d’alerta per perill de vent

L’alcalde, Lluc Salellas i Vilar, ha decretat avui la posada en marxa del pla, que inclou una sèrie de mesures d’obligat compliment a la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha activat aquest matí en fase d’alerta el Pla de protecció civil del municipi pel perill de vent. L’alcalde, Lluc Salellas i Vilar, ha aprovat avui el decret d’activació del Pla, que inclou una sèrie de mesures d’obligat compliment a tota la ciutat, des d’avui i fins que la Generalitat de Catalunya desactivi la fase d’alerta del Pla VENTCAT. 
 
Entre aquestes mesures, hi ha la informació de la situació als firaires i als diferents responsables de les activitats que es portin a terme al parc de la Devesa, a La Copa i en altres indrets del municipi amb motiu de les Fires de Sant Narcís. També es farà un seguiment tècnic de l’arbrat del parc de la Devesa i d’altres parcs de la ciutat.
 
Actualment el risc per ratxes de vent superiors a 20 m/s és alt a la comarca del Gironès (3/6). Per aquest motiu, i de forma preventiva davant d’un possible augment de la matriu del risc, s’ha posat en marxa el comitè d’emergències de Protecció Civil municipal, format per regidors, regidores i personal tècnic de diferents serveis, amb l’objectiu de fer seguiment de les mesures i l’evolució de les ratxes de vent i reavaluar la situació de forma periòdica. 
 
Cal tenir en compte que davant de ratxes de vent superiors a 50 km/h, es plantejaria la suspensió d’actes i concerts de la festa major i l’aturada de les atraccions del parc de la Devesa. En el cas que la situació empitjorés, el comitè valorarà si és pertinent el tancament del parc de la Devesa. 

En situacions de ventades, cal prendre les mesures oportunes per evitar possibles accidents o riscos, com ara evitar deixar testos o objectes no estàtics a les façanes i terrasses o evitar els parcs, jardins i zones boscoses. Podeu consultar tots els consells al següent enllaç: Ventades. Departament d'Interior (gencat.cat)
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.