Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona inclou els noms de Francesc Torres i Monsó, GEiEG i Carme Junyent i Figueras en el catàleg de denominacions dels carrers de la ciutat 

 La Comissió del Nomenclàtor ha aprovat la inclusió de les tres propostes, així com batejar 7 espais de la ciutat. El consistori té la voluntat de canviar el nom de la Torre Alfons XII pel seu nom històric de Torre de la Ciutat.

Font: CRDI - Ajuntament de Girona. Imatge de Francesc Torres i Monsó.

L’Ajuntament de Girona ha incorporat en el catàleg de denominacions de carrers i espais de la ciutat els noms de Francesc Torres i Monsó, GEiEG i Carme Junyent i Figueras. Ahir a la tarda es va aprovar la inclusió a través de la Comissió del Nomenclàtor. Un cop fet això, s’estudiaran els possibles espais de la ciutat que puguin portar aquests noms. 

A més d’aquestes tres propostes, també s’han inclòs en el catàleg els següents noms: Montserrat Hosta i Rebés, Manolita Carreras Duran, Rosa Domènech Pujol, plaça dels Til·lers, Nuri Yglesias Cruz i Agustí López i Gambau. D’altra banda, no han comptat amb el vot majoritari de la Comissió les propostes de Víctimes per Covid19, Comerços de Girona Sud, Marc Gasol i Christian Stuani, ja que no s’ajusten als criteris definits al Reglament del Nomenclàtor.

D’altra banda, en la mateixa comissió, s’ha aprovat denominar set carrers i places dels barris de les Pedreres, el Mercadal, Sant Ponç, Carme-Vista Alegre, Devesa-Güell, Pla de Palau–Sant Pau i Palau-sacosta. 

Per una banda, s’han denominat quatre espais amb noms femenins. Pendent de l’aprovació de la proposta per part del Ple, l’espai triangular de la plaça de l’U d’Octubre de 2017, darrere l’Escola Eiximenis, s’anomenarà jardins de les Obreres de la Fàbrica Grober. L’espai del barri de Sant Ponç que té una pista poliesportiva i jocs infantils, en el carrer de l’Esport, passarà a anomenar-se plaça de Simone de Beauvoir. L’espai de jocs infantils de davant l'Escola Annexa-Joan Puigbert es dirà plaça de Maria Antònia Canals i Tolosa. I l’espai amb jocs infantils del barri de la Devesa-Güell, entre els carrers de Pau Casals, del Riu Güell i dels Impressors Bro, s’anomenarà plaça de Natàlia Molero i Lloret.

Per altra banda, el mirador de la Torre d’Alfons XII canviarà de nom i es dirà mirador de les Pedreres. En paral·lel, el consistori gironí té la voluntat de canviar el nom de la Torre Alfons XII pel seu nom històric de Torre de la Ciutat.  

Per últim, es proposa la denominació de dos vials de la nova urbanització de l’entorn de la Clínica de Girona. El carrer que passa entre el centre mèdic i les vies del tren es proposa denominar-lo carrer de Joan Ballesta i Molinas, i el carrer lateral de la Clínica Girona, que separa el centre mèdic de la nova esplanada urbanitzada, es proposa anomenar com a carrer de Pere Cerezo i Hernáez

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.