Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona homenatja el president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys

L’ofrena floral ha tingut lloc aquest matí amb motiu de la commemoració del 83è aniversari de l’afusellament del polític català

Imatges de l'acte

L’Ajuntament de Girona ha homenatjat aquest matí el polític català i president de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys, amb motiu de la commemoració del 83è aniversari del seu afusellament. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar, ha presidit l’ofrena floral, que ha comptat també amb la participació del tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Quim Ayats Bartrina; del tinent d’alcaldia i regidor de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania, Sergi Font Domènech; la regidora de Benestar Emocional, Sílvia Bosch, i la portaveu del grup municipal del PSC, Sílvia Paneque, a banda de l’assistència de diversos regidors i regidores del consistori gironí i altres autoritats.

Amb l’acte d’avui volem reivindicar la figura de Lluís Companys, que va fer avançar el país tant en temes nacionals com socials. A Girona també volem avançar en aquestes dues direccions, amb la defensa de la llengua catalana i amb la lluita per eliminar les desigualtats socials. Recordar Companys també es recordar i reivindicar la lluita antifeixista d’aquest país, que encara avui dia cal tenir present”, ha manifestat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

L’acte ha tingut lloc a la plaça de Lluís Companys del barri de Pla de Palau – Sant Pau, on hi ha un bust dedicat al president de la Generalitat, obra de l’escultor Josep Maria Subirachs. Un cop feta l’ofrena floral, les persones assistents han fet un minut de silenci i han cantat Els segadors, himne oficial de Catalunya.

El president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1934 i 1940, Lluís Companys, va ser afusellat el 15 d’octubre del 1940, avui fa just 83 anys, al castell de Montjuïc de Barcelona després d’un consell de guerra sumaríssim. Companys va ser el 132è president de la Generalitat de Catalunya, en substitució de Francesc Macià, qui havia estat el primer president del Parlament de Catalunya l’any 1932.

Acte popular d’homenatge demà a l’Escola Annexa-Joan Puigbert

Enguany, l’Ajuntament de Girona ha afegit un acte a l’homenatge del president Lluís Companys. La commemoració es farà a l’Escola Annexa-Joan Puigbert demà, a les 18 h, ja que Companys va col·locar la primera pedra de la construcció de l’equipament educatiu ara fa 85 anys. En record d’aquesta efemèride, es farà un acte popular que comptarà amb la participació de l’alcalde i la glosa de la figura de Lluís Companys a càrrec del cronista de la ciutat, Joan Boadas.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.