Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2023

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Arxiu Municipal de Girona participa en el Congrés del Consell Internacional d’Arxius a Abu Dhabi

La presència del consistori en aquest esdeveniment es concreta en la impartició de diversos tallers, reunions i presentacions de projectes.

L’Ajuntament de Girona, a través de l’Arxiu Municipal de Girona, participa aquesta setmana en el Congrés del Consell Internacional d’Arxius (ICA), que enguany té lloc a Abu Dhabi. Es tracta de la cita mundial més important en l’àmbit arxivístic i aquest 2023 porta per lema “Enriquir les societats del coneixement”. La presència de l’Arxiu en aquest esdeveniment es concreta en la impartició de diversos tallers, reunions i presentacions de projectes.

Concretament, el cap del Servei de Gestió Documental Arxius i Publicacions (SGDAP), Lluís-Esteve Casellas, impartirà el taller “(Re)Connecting Part II”, continuació del que va presentar a Roma l'any 2022, sobre estàndards i models de referència, juntament amb Sharon Smith de la Biblioteca Nacional i Arxius del Canadà, ambdós en representació del Grup d’Experts en Gestió de Documents Físics i Digitals. De fet, també presentarà què fa aquest grup d’experts, com es treballa i qui en pot formar part. Casellas participarà també a la reunió del Comitè Executiu de la Secció d’Arxius Territorials, Municipals i Locals de l’ICA.

Per la seva part, el cap de secció de Documentació Fotogràfica i Audiovisual de l’SGDAP, David Iglésias, presentarà el projecte sobre la traducció, adaptació i edició de la Guia de descripció de documents fotogràfics i audiovisuals publicada recentment pel Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), i participarà en la reunió del PCOM (Programme Comission) en representació del Grup d’Experts d’Arxius Fotogràfics i Audiovisuals (PAAG) de l’ICA, on explicarà els projectes duts a terme per aquest grup d’experts.

A part dels continguts acadèmics, l’Arxiu Municipal també participarà en l’Assemblea General del Consell Internacional d’Arxius, com a membre en representació dels arxius municipals i territorials. L’Assemblea General és l’òrgan de decisió més important del Consell, en el qual es prenen les decisions estratègiques i de gestió tant per als centres d’arxiu com per a les persones professionals que hi treballen.  

El Congrés de l’ICA té lloc cada quatre anys, a diferència de la Conferència que és anual, i està obert a totes les persones professionals del sector. El congrés serveix per a difondre els avenços assolits en la gestió dels arxius i documents en els quatre anys anteriors, actua com a fòrum de discussió i planificació del futur de la professió i posa en contacte professionals de tot el món. La magnitud de l’esdeveniment es tradueix en les següents xifres, segons la mateixa web del Congrés: 5.000 assistents professionals, 135 països representats i 60 ponents procedents de 35 països diferents.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.