Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona recorda Salvador Allende i Joan Alsina amb motiu del 50è aniversari del seu assassinat

Aquest matí ha tingut lloc un acte institucional d’homenatge a Santa Eugènia.

Cartell de l’acte commemoratiu

Girona ha homenatjat avui Salvador Allende i Joan Alsina amb motiu del 50è aniversari del seu assassinat en el cop d'estat de Xile. L'alcalde de la ciutat, Lluc Salellas i Vilar, ha presidit l'acte institucional, que ha tingut lloc aquest matí a la plaça de la Solidaritat. 

“La figura d'Allende va molt més enllà de les fronteres de Xile. Allende és un símbol per a tots aquells moviments i institucions que veuen en la política la millor eina per millorar la vida de les treballadores i treballadors”, ha assegurat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

L'homenatge ha comptat també amb les intervencions del president de l’Associació de Veïns i Veïnes de Santa Eugènia de Ter, Reinald Roca, i de la directora de la Biblioteca Salvador Allende, Eva Guillaumes, i ha estat amenitzat per la música del grup Niu S, format per Francesc i Alba Tomàs, que ha interpretat les cançons “A desalambrar”, “Te recuerdo Amanda” i “El pueblo unido”, de Víctor Jara.  

Al final de l’acte s'ha descobert la placa que s’ha col·locat a la plaça de la Solidaritat en reconeixement del llegat de Salvador Allende i Joan Alsina. 

L'11 de setembre de 1973 un cop d’estat encapçalat pel general Augusto Pinochet posava fi al govern de la Unitat Popular d’Allende, i encetava així una de les èpoques més sanguinàries i fosques de Xile. D'entre els milers de víctimes del cop i la dictadura de Pinochet, hi van perdre la vida, torturats i assassinats, el president Salvador Allende, el cantautor Víctor Jara i el poeta Pablo Neruda, i també el capellà de Castelló d’Empúries, Joan Alsina. Els noms d'Allende i del capellà han quedat vinculats per sempre. Joan Alsina va implicar-se activament en el procés de transformació que estava vivint Xile, va manifestar les seves simpaties pel moviment popular i pel de cristians pel socialisme. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.