Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El Teatre Municipal de Girona acull l’obra “El que callem” protagonitzada per alumnes de l’Institut Santa Eugènia

La representació és el resultat del treball de l’alumnat amb la creadora escènica Mercè Vila Godoy en el marc del projecte "Escoles Planter". L’espectacle es presentarà aquest dijous a les 12.30 h.

Imatges del projecte “Escoles Planter” a l’Institut Santa Eugènia

El Teatre Municipal de Girona acull aquest dijous, dia 8 de juny, a les 12.30 h, l’estrena de l’obra El que callem, protagonitzada per alumnes de l’Institut Santa Eugènia. Es tracta del resultat del programa “Escoles Planter”, impulsat a l’Institut Santa Eugènia, un projecte de mediació artística de l’Ajuntament de Girona que ha acollit gairebé 200 alumnes. La proposta, desenvolupada per l’Associació ConArte Internacional, connecta i enforteix els vincles entre educació i cultura en el territori.

El que callem és una mostra artística per donar veu a joves de l’institut, que durant dos cursos han après a expressar-se, a transmetre, a comunicar-se, a concentrar-se, a compartir, a sentir i a respectar a través de diferents llenguatges artístics com el teatre, la dansa o el circ. L’alumnat ha treballat la confiança, el respecte, l’empatia, l’autoconeixement i altres valors amb l’acompanyament artístic de la creadora escènica Mercè Vila Godoy, que compta també amb la col·laboració de les artistes Glòria Sirvent, Neus Masó, Elena Masó i Marcel Aguilar i la docent Anna Planas.

“Durant la nostra etapa adolescent, ens enfrontem a moltes coses. L'adolescència és una etapa complexa. Les ments i els cossos s'oposen a canvis importants, tant físics com mentals, que poden causar rebel·lia, i per a la gent adulta que ens envolta pot resultar difícil entendre moltes de les nostres respostes a aquests canvis”, explica Hiba Abboud Sahli, una de les alumnes participants. 

Aquesta és la segona edició del projecte “Escoles Planter” a l’Institut Santa Eugènia amb la participació de l'alumnat de segon i tercer d'ESO. Aquests últims seran els que pujaran a l’escenari del Teatre Municipal per compartir amb el centre educatiu i el públic un collage d’emocions amb les seves paraules, les seves històries, les seves mirades, els seus moviments i els seus jocs.

“Escoles Planter” és un projecte de mediació artística ideat per l'Associació ConArte Internacional, impulsat a l'Institut Santa Eugènia pel Teatre Municipal i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Girona. Aquest projecte s’emmarca en el programa Nexe del consistori, que té la voluntat d’incorporar als centres educatius aprenentatges artístics, científics i literaris per millorar les oportunitats educatives que afavoreixin l’èxit escolar i desenvolupar la funció educativa de la cultura enfortint les aliances transversals amb equipaments municipals.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.