Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La Fundació Infància i Família i l’Institut Santiago Sobrequés omplen de flors i papallones el claustre de La Mercè

Amb el títol “Petita transició”, la instal·lació floral fa referència al desig dels infants en acollida que l’estada lluny de la família sigui curta.

Fotografies del muntatge floral “Petita transició”

Del dissabte 13 al diumenge 21 de maig, el claustre del Centre Cultural La Mercè acollirà el muntatge floral “Petita transició”, que s’emmarca en la 68a edició de “Girona, Temps de Flors”. La instal·lació, que porta per títol “Petita transició”, és obra de l’alumnat de primer de batxillerat artístic de l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal en col·laboració amb la Fundació Infància i Família. La mostra fa referència al desig que tenen els infants en acollida: que l’estada lluny de la família sigui curta.

Les flors i les papallones són una metàfora de la tasca de la Fundació Infància i Família: garantir el dret dels infants a tenir una família i una llar on créixer. Les delicades papallones, col·locades a diferents alçades, simbolitzen els infants, fràgils, que com elles necessiten un espai on aixoplugar-se, que són les flors. Aquestes les acullen, tal com passa a la natura. Les flors petites, cadascuna amb el seu simbolisme segons el color (puresa, pau, empatia), formen una gran flor. 

La instal·lació ha estat ideada dins de la matèria Projectes Artístics, amb la supervisió de Montse Miquel, Glòria Rigau i Sara Torras, professores del Departament d’Art de l’Institut Santiago Sobrequés. De totes les propostes que va presentar la seixantena d’alumnes de primer de Batxillerat Artístic, se’n van escollir dues que han fusionat en una de sola. 

“Petita transició” es podrà visitar des del dissabte 13 fins al diumenge 21 de maig, de 10 a 22 h. El dimecres 17 i els dissabtes 13 i 20 de maig, fins a les 00 h.

Durant els dies de Temps de Flors, també es podran visitar les exposicions “Flors de debò”, en la qual més d’una vintena d’artistes i il·lustradors interpreten el text publicat en el llibre Viatges i flors, de Mercè Rodoreda; la recent inaugurada “Désir”, de Mayte Vieta, un itinerari visual entorn del desig a través d’una selecció d’obres -fotografia, escultura i instal·lació- pertanyents a diferents moments creatius; i “Fibra evolutiva”, en la qual Anna Carmona descobreix un món de textures i volums, evoca a records i mostra l'art del tapís com a un nou llenguatge de desconstrucció.

Pel que fa a les activitats que tindran lloc al centre, destaca el XXII Cicle per a Escoles de Música “Girona Temps de Flors”, un cicle de concerts que tindrà lloc els dies 13 i 14 de maig coincidint amb el primer cap de setmana de l'exposició floral. Hi participaran escoles de música de la ciutat, de la comarca i de Catalunya. Concretament, passaran per l’equipament un total d’onze escoles de música amb agrupacions vocals i instrumentals, que oferiran una gran varietat d’estils musicals. La setmana següent, el dijous 18 de maig, a les 19.30 h, La Mercè acollirà el XVII Festival Art i Altruisme, un concert d’escenes líriques de sarsuela en benefici de la Fundació Autisme Mas Casadevall. L’endemà, divendres 19 de maig, el cantant malià Prince Diallo oferirà un concert en una nit especial en honor als malians residents a Catalunya per commemorar la independència de Mali, donar a conèixer la cultura i les tradicions del país i promoure una societat més inclusiva i diversa.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.