Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Aplec dels 4 Rius organitza una quarantena d’activitats sobre patrimoni fluvial els dies 3 i 4 de juny

L'esdeveniment, impulsat per l’Associació Naturalistes de Girona i l’Associació La Sorellona, s'emmarca en el projecte de renaturalització urbana GiroNat.

El parc de la Devesa de Girona acollirà els dies 3 i 4 de juny una nova edició de l’Aplec dels 4 Rius. Durant dos dies, s’organitzaran una quarantena d’activitats familiars i participatives, de caràcter educatiu i de sensibilització, però també lúdic i d’entreteniment, per reivindicar i donar a conèixer el patrimoni fluvial de la ciutat. Es tracta d’un esdeveniment impulsat per l’Associació Naturalistes de Girona i l’Associació La Sorellona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i del Consorci del Ter, que s'emmarca en el projecte de renaturalització urbana GiroNat.

La programació arrencarà dissabte al matí, a partir de les 9 h, amb una fira d’entitats de Girona i rodalia relacionada amb la natura i l’organització d’una sortida per recollir residus de la llera del Ter. A l’hora de dinar hi haurà espai per fer pícnic i un concurs de postres per qui vulgui participar-hi, i la tarda també estarà farcida de propostes, amb una taula rodona sobre l’ús social dels espais naturals fluvials o una gimcana naturalista per grups. Diumenge es farà un itinerari debat sobre els serveis ecosistèmics fluvials, un vermut musical i una arrossada popular, entre altres activitats.

A més, al llarg dels dos dies es duran a terme diversos tallers per a tots als públics. N’hi haurà de relacionats amb el coneixement de la natura, com ara de pesca científica, flora exòtica, amfibis i rèptils, anellament d’ocells, espècies invasores i invertebrats aquàtics; sobre manualitats naturalistes, per elaborar bombes de llavors, olis aromàtics, pasta de dents casolana, menjadores d’ocells, caixes niu per a ratpenats, petjades de fauna, tints naturals i bossetes d’olors, i també de circ, d'il·lustració naturalista, de dansa i de puntes. A banda, hi haurà jocs i contes infantils, una exposició sobre la conservació de l'espinós i les rieres mediterrànies i una taula informativa sobre espècies exòtiques invasores aquàtiques a càrrec de LIFE Invasaqua.

Totes les activitats de l'Aplec són gratuïtes, amb inscripció prèvia a través d’aquest enllaç. En cas que una persona s’hagi inscrit en una proposta i finalment no hi pugui participar, es demana que s’avisi a través d’un correu a info@aplec4rius.cat, per deixar la plaça lliure per algú altre.

L’Aplec dels 4 Rius va néixer l’any 2019 amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni dels rius que discorren per la ciutat, tant en l’àmbit natural com cultural i social. L’esdeveniment forma part de les activitats finançades pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya dins el projecte EspinoSOS, d'Educació i Sensibilització Ambiental; del projecte GiroNat i del projecte LIFE Invasaqua de divulgació sobre les Espècies Exòtiques Invasores (EEI) aquàtiques de la península Ibèrica.

GiroNat és un projecte compartit de ciutat, perdurable i demostratiu, que impulsa la biodiversitat i la infraestructura ecològica com a eixos vertebradors d’un gir de 180 graus cap a una renaturalització urbana, transformant Girona en una ciutat més verda, resilient i saludable. El projecte proposa una transformació urbana que doni resposta als reptes i oportunitats que afronta Girona com a ciutat mediterrània, universitària i educadora, socialment diversa, fluvial i pròxima a la natura.

El projecte GiroNat, que compta amb una subvenció dels fons europeus Next Generation a través de la Fundación Biodiversidad, està coordinat per l’Ajuntament de Girona i compta amb el suport de la Universitat de Girona i de les entitats ambientalistes Associació La Sorellona, Associació Xarxa per la Conservació de la Natura, SEO Birdlife (Societat Espanyola d’Ornitologia) i la Fundació Institut Català per la Recerca de l’Aigua (ICRA).

Podeu consultar tota la programació i més informació de l’esdeveniment al web www.aplec4rius.cat

El projecte GiroNat compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU.
 

Inscripció prèvia a les activitats
Web Aplec 4 rius
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.