Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Segona "Trobada de projectes d'horts urbans de Girona"

Els dies 26 i 27 de maig celebrem la Festa de la Primavera al barri de Sant Narcís en el marc de la trobada de projectes d’horts urbans comunitaris a la ciutat.

Els dies 26 i 27 de maig celebrem la Festa de la Primavera al barri de Sant Narcís en el marc de la trobada de projectes d’horts urbans comunitaris a la ciutat. La gestió de l’aigua i la coordinació entre diferents projectes relacionats amb la creació d’espais d’horta, de flors o de remeieres a la ciutat vol ser l’eix principal de la Festa de Primavera d’aquest any.

La passada edició es va posar especial èmfasi a l’intercanvi de coneixements sobre l’horticultura urbana a través d’una trobada dels diferents projectes d’hort urbà de la ciutat de Girona amb l’objectiu de respondre a la pregunta: És possible connectar diferents barris per pensar una ciutat més verda, més autosuficient i més inclusiva? Enguany la Festa de la Primavera també vol reflexionar i debatre sobre els usos de l’aigua en els horts urbans a la conjuntura actual de sequera, així com potenciar els espais de trobada i intercanvi al voltant de l'horticultura i els projectes de la ciutat. 

Divendres 26 de maig a les 18 h al Centre Cívic Sant Narcís es farà la II trobada d’horts urbans de Girona per a compartir experiències, dubtes i necessitats i assentar les bases per crear una possible xarxa entre els diferents espais que ja existeixen o que s’estan gestant en aquests moments a la ciutat. També es presentarà el Projecte GiroNat (Gir cap a la Renaturalització de la Ciutat) en què una de les seves accions apunta a la creació d’una Estratègia de Ciutat Comestible a Girona.  

L’endemà, dissabte 27 de maig, la jornada començarà a les 10 h al teatre del Centre Cívic Sant Narcís amb un diàleg sobre la gestió i disponibilitat d’aigua en temps de sequera entre dos investigadors de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), que acabarà amb un debat obert amb el públic. 

Posteriorment, es farà una visita guiada als horts urbans del barri, un intercanvi de planter i diverses propostes a la plaça de l'Assumpció.

Cap a les 12 h es donaran els premis a les persones guanyadores de l’exposició participativa Les Plantes Silvestres, la flora local oblidada, que es troba al Centre Cívic i el concert Gavin Buckley Trio del Cicle A prop.

La cloenda de la jornada se celebrarà amb un vermut popular i altres sorpreses.

Per a més informació consulteu l’agenda de Girona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.