Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La violinista japonesa Midori i la Franz Schubert Filharmonia actuen aquest divendres a l’Auditori de Girona en un dels grans concerts de clàssica de la temporada

Considerada com una nena prodigi, Midori celebra enguany els 40 anys de carrera artística. El concert constarà del “Concert per a violí en Re Major” de Txaikovski, una obra indispensable coneguda per la dificultat de la part solista, i també la “Simfonia núm. 3 en Fa M” de Brahms.

Aquest divendres, 28 d’abril, l’Auditori de Girona acull un dels grans concerts de clàssica de la temporada: Midori i la Franz Schubert Filharmonia. Interpretaran el Concert per a violí en Re M de Txaikovski i la Simfonia núm. 3 en Fa M de Brahms, en l’any que l’artista japonesa celebra els 40 anys de carrera. El concert tindrà lloc a les 20 h a la Sala Montsalvatge i les entrades es poden adquirir a www.auditorigirona.org.

Nascuda a Osaka (Japó) el 1971, Midori va començar a estudiar violí amb la seva mare Setsu Goto. Zubin Mehta la va sentir tocar per primera vegada el 1982 i la va convidar a debutar amb la Filharmònica de Nova York al seu tradicional Concert d’Any Nou. Com a solista durant més de 35 anys, Midori ha tocat per tot el món i amb reconegudes formacions orquestrals. Artista visionària, activista i amb gran sentit per la docència, ha passat de nena prodigi a desenvolupar una excepcional carrera musical, explorant i construint connexions entre la música i l’experiència humana.

L’any 2021, Midori va debutar amb la Franz Schubert Filharmonia, una formació que agrupa una nova generació dels millors músics del país. Aquest any, la violinista celebra els 40 anys de trajectòria artística i ho fa amb una gira amb la reconeguda formació dirigida per Tomàs Grau. Junts interpreten el Concert per a violí en Re M op. 35 de Txaikovski, i la Simfonia núm. 3 en Fa M op. 90 de Brahms. Quan Txaikovski va compondre aquesta obra, no s’esperava que fos rebutjada pel violinista que l’havia d’estrenar: la va refusar perquè, segons ell, era “impossible de tocar”. La dificultat de la part solista va fer que, durant els primers anys, fos molt poc interpretada. Però, a poc a poc, es va anar convertint en una obra indispensable per als violinistes solistes. Pocs mesos després, a la ciutat de Viena, Brahms va començar la composició de la seva Simfonia núm. 3, amb un resultat completament diferent: des del primer dia va esdevenir una obra molt popular i es va interpretar dotzenes de vegades arreu del continent.

Director inspirat i de gran sensibilitat, Tomàs Grau (Barcelona, 1979) és reconegut pel seu gest precís i clar i per la sinceritat de les seves lectures musicals, que busquen transmetre de manera diàfana les veritables emocions que hi ha en cadascuna de les partitures. Ha dirigit, entre d’altres, solistes de talla internacional com Anne-Sophie Mutter, Maria João Pires, Ivo Pogorelich, Sabine Meyer, Mark Padmore i Alice Sara Ott a les principals sales de concerts de Catalunya i l’Estat espanyol. Actualment, és el director titular i artístic de la Franz Schubert Filharmonia i el conviden regularment a dirigir altres formacions orquestrals. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.