Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Els drets emergents, protagonistes de la tercera edició d’IMPACTE!

IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya es consolida i celebra la seva tercera edició del 3 al 21 de maig

Del 3 al 21 de maig se celebra la tercera edició d’IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya i ho farà amb la programació de 35 pel·lícules (15 llargmetratges i 20 curtmetratges) que es desplegarà presencialment per tot el territori a les seus de Barcelona (Cinemes Girona), Girona (Cinema Truffaut), Lleida (ScreenBox) i Reus (Centre de Lectura), i també online a Filmin amb una selecció de llargmetratges i a la web d’IMPACTE! amb tots els curtmetratges.

Coincidint amb el 75è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, el festival mira cap al futur i vol Repensar els Drets Humans a través del cinema. Així la programació de la tercera edició s’articula a partir dels Drets Emergents, drets dels quals la societat ha adquirit consciència al llarg dels anys i que plantegen, defensen i reivindiquen la ciutadania, reforçant la idea de la democràcia participativa. Es podran veure títols que tracten els drets a la salut i els drets dels animals, la lluita LGBTIQA+, l’activisme mediambiental, o d’altres com la violència de gènere i els conflictes armats que malhauradament persisteixen.

S’han rebut un total de 473 pel·lícules, procedents de 68 països, en la selecció final estan
representats 23 països. De les 35 seleccionades, 15 han estat dirigides o codirigides per dones (42,8 %) i 23 compten amb protagonisme femení (65,7 %). Moltes d’elles presenten formats híbrids, entre el documental i la ficció, i fins i tot d’animació. A cadascuna de les sessions es projectarà un llargmetratge i un curtmetratge, i algunes es complementaran amb presentacions dels equips o debats sobre la temàtica presentada.

Més informació sobre el festival
Programació a Girona
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.