Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El MOT 2023 clou amb 1.760 assistents que posen la màxima nota al festival

El MOT 2023 posa el punt i final després de dues setmanes de converses literàries a Girona i a Olot. La novena edició del MOT ha tractat la por des de diversos gèneres literaris. Autors com Fàtima Llambrich, Massimo Carlotto, Jorge Volpi, Bonnie Jo Campbell o Carlota Pereda han passat per les dues ciutats per conversar sobre la por a través de la literatura.

La novena edició del MOT, Festival de literatura Girona-Olot, sota el lema "Pànic. Literatura i por", ha acabat avui amb un gran èxit de públic. Un total de 1.760 persones han participat a les dotze converses i als dos Ver-MOT.

El públic ha valorat amb la màxima nota el MOT 2023, en les enquestes que s'han repartit entre els assistents. També s'ha fet palès que més de la meitat del públic assisteix almenys a tres converses del festival i que hi ha moviment de públic d'Olot cap a Girona i viceversa. Tot plegat, són indicatius de la bona acollida que té el festival i de la capacitat d'atracció de públic.

D'altra banda, gràcies a la varietat de les converses, el MOT 2023 ha guanyat nou públic que s'han apropat a les seus del festival per diferents motius que van enllà de la literatura, ja sigui perquè la temàtica els interessava en particular o bé per l'idioma amb el qual es feia. En aquest sentit, per exemple, en aquesta edició han participat activament els alumnes d'italià de l'Escola Oficial d'Idiomes de Girona, així com la Llibreria Linguae de la mateixa ciutat Girona, va promoure un Club de lectura en italià en què van llegir una obra de Massimo Carlotto, i després van assistir a la conversa.

Per la seva banda, les llibreries que han participat al festival han manifestat que han tingut un bon volum de vendes, fet que confirma que el MOT desperta l'interès per la lectura.

El comissari Àlex Martín Escribà assenyala que el gran objectiu del festival s'ha aconseguit. "Hem analitzat la por des de diverses òptiques i perspectives tant individuals com col·lectives i l'hem viscuda a través del dolor, la vulnerabilitat, la fòbia, l'angoixa, la malaltia i la mort entre moltes altres". D'altra banda aquesta edició ha destacat per ampliar les disciplines artístiques més enllà de la literària amb la presència de la por al món del cinema, el teatre i la novel·la gràfica.

Les directores del MOT, Judit Badia i Glòria Granell han destacat l'elevat nivell dels escriptors participants tant en les seves novel·les com en les intervencions a les diferents converses.

Destaquen també la participació dels moderadors els quals han fet una excel·lent tasca. Les directores, s'han mostrat molt satisfetes del desenvolupament de tot el festival MOT i de la bona acollida per part del públic: "Tot plegat ha creat una atmosfera propera a l'escenari i també connexió amb el públic".

Bona acollida al primer MOT, als pròlegs i als clubs de lectura

Les altres activitats del festival també han tingut una bona resposta per part del públic. Més de 100 persones van assistir als pròlegs de Girona i d'Olot; prop de 300 estudiants van passar per les dues jornades del MOT INS i 500 pel MOT Escoles, que era el primer cop que es feia, i 100 persones van

participar als clubs de lectura Llegim el MOT. D'altra banda, els vídeos de Les Veus del MOT tenen més de 1300 visualitzacions.

En total doncs, es podria dir que prop de 4.260 persones han tingut un contacte amb el festival Mot i, per tant, amb una activitat literària.

El MOT no s'acaba aquí

Tot i que les converses i les activitats del MOT 2023 han arribat a la seva fi, l'estela del MOT continua. Totes les converses es poden veure íntegrament al canal de Youtube del festival i es pots consultar i descarregar des del web La Guia de lectura del MOT 2023, en la qual s'hi recullen les principals recomanacions literàries dels participants de l'edició d'enguany del festival.

MOT 2023

Comissariat per Àlex Martín Escribà, el MOT 2023 ha portat per lema "Pànic. Literatura i por", i s'ha tractat la literatura com a eina per aproparnos a les nostres pors sense prendre mal. Una emoció indescriptible i polimòrfica que la podem experimentar en forma d'angoixa, pànic, fòbia, inquietud, dolor o bé de vulnerabilitat.

Sobre el Festival MOT

El MOT és un festival literari organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Girona i l'Ajuntament d'Olot que es porta a terme cada any a principis de primavera. És un projecte de divulgació literària que acosta els escriptors als lectors i duu a les comarques gironines primeres figures nacionals i internacionals de l'àmbit literari. Precisament, les seves característiques fonamentals són la cerca de l'excel·lència en la qualitat dels autors i la proximitat amb el públic. El festival cada any escull un

àmbit temàtic que serveix de fil conductor de l'edició i ofereix una programació d'actes literaris de la mà d'escriptors i intel·lectuals de referència.

Per a més informació: www.festivalmot.cat  

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.