Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Arriba la quarta edició del cicle A prop amb 23 propostes d’artistes emergents del territori

La programació tindrà lloc del 12 d’abril al 5 de juliol en 12 equipaments municipals de 7 barris de Girona i inclou propostes de diferents àmbits artístics, totes gratuïtes

Fotografia de la roda de premsa d’avui. D’esquerra a dreta, el vicealcalde, Quim Ayats, i el tècnic de Cultura Aniol Casadevall.

La quarta edició del cicle A prop arribarà aquest proper mes d’abril a Girona amb 23 propostes que donaran a conèixer nous projectes del talent emergent de les comarques gironines. L’esdeveniment recupera el calendari primavera-estiu habitual i està previst que, a la tardor, surti la nova convocatòria artística per tal que més projectes emergents puguin presentar la seva proposta de cara a l’edició del 2024.

Aquest matí, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el vicepresident segon i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, que ha intervingut a través d’un vídeo, i el tècnic responsable de l'Oficina de Foment de les Arts de l’Ajuntament de Girona, Aniol Casadevall, han presentat l’edició d’enguany. La programació tindrà lloc del 12 d’abril al 5 de juliol en 12 equipaments municipals de 7 barris de Girona i inclourà actuacions de diferents àmbits artístics (arts escèniques, música i arts visuals), totes gratuïtes.

Concretament, les propostes es podran veure al Centre Cívic Onyar, al Centre Cívic Ter, al Centre Cívic Sant Narcís, al Centre Cívic Pont Major, al Centre Cívic Pla de Palau, a la Biblioteca Antònia Adroher, a la Biblioteca Just M. Casero, a la Biblioteca Ernest Lluch, a la Biblioteca Salvador Allende, al Centre Cívic Santa Eugènia, a l’Espai Cívic de Can Gibert del Pla i a L’Estació Espai Jove. 

Destacar sobretot del cicle A prop el seu compromís amb la creació més jove, del territori i dels barris de la nostra ciutat. També vull mencionar la importància de potenciar la xarxa d’espais d’exhibició que ja tenim a la ciutat per tal d’acostar la creació local a la ciutadania, i alhora, intentar donar resposta a les dificultats dels creadors més joves a tenir espais de difusió que els faciliti el contacte amb els seus públics”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Per la seva banda, el vicepresident i diputat de Cultura, Albert Piñeira, ha explicat que "aquest cicle és, sobretot, una plataforma d'oportunitat pels i les artistes emergents, un aparador per tots aquells creadors i creadores que no tenen al darrera una llarga trajectòria professional i que a través del cicle A Prop poden mostrar les seves propostes".

En la convocatòria artística 2023 es van presentar un total de 240 propostes d’artistes emergents del territori, d’entre les quals una comissió tècnica formada per persones especialistes dels diferents àmbits artístics en va escollir 23.

De la vintena de propostes seleccionades, 14 són actuacions musicals (Noriko i Ferran, El Güeno, L’Arannà, Shazuno & Doux, 97 Onzas, 4gami, Tropiko, Gavin Buckley, Ric Ric!, Oriol Tonietti, Trio Tico, Trobador, Bullitt i Estruç), 8 espectacles són d’arts escèniques, amb representacions de dansa, teatre, circ i poesia, majoritàriament destinades a un públic familiar (Shalott, Rúbrica Teatre, La Sola Cia., Cia. PerNassos, Aram Sempervivens, Daura Mangara, Frobvia i el Projecte I.G.L.U, entre d’altres), i 1 proposta és d’arts visuals. Es tracta de l’exposició “Cartografia Espais Púb(l)ics”, de La Noia del Monyo, un projecte que parteix de la recerca i catalogació de grafits amb contingut sexual i de gènere de diverses ciutats.

El cicle A Prop es va iniciar el 2020, en plena pandèmia, com a prova pilot en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial”, un projecte cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. El cicle A prop està organitzat per l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Diputació de Girona i el patrocini de Damm. La gestió executiva del cicle va a càrrec de Baowatt.

L’esdeveniment ofereix una programació cultural de petit format que porta als barris de la ciutat de Girona propostes artístiques de creadores i creadors emergents de les comarques gironines. Els centres cívics, biblioteques municipals i l’Estació Espai Jove es converteixen durant uns dies en l’aparador de propostes culturals fresques i de proximitat.

Podeu consultar la programació al web de l’A Prop, a les xarxes socials municipals de Girona Cultura i al perfil d’Instagram del cicle, @aprop_gi. També us podeu descarregar el dossier de premsa en aquest enllaç.

   

Acció desenvolupada en el marc del PECT Indústries Culturals i Creatives de Girona i el seu entorn territorial. Un projecte liderat per l’Ajuntament de Girona, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, i en un 25% per la Diputació de Girona.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.