Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona acull l’espectacle “Rèquiem nocturn” aquest dissabte al Teatre Municipal i el projecte educatiu Mapadeball

El coreògraf Pere Faura dirigeix aquesta proposta musical de dansa-teatre amb nou intèrprets a escena, la música en directe d’Aurora Bauzà i Pere Jou, i la col·laboració especial de l’actor Francesc Orella. Faura també ha creat la partitura de moviment del projecte de pràctica artística a l’aula Mapadeball, que s’implanta aquest curs per primera vegada a Girona.

El Teatre Municipal de Girona acollirà aquest dissabte, dia 25 de març, a les 20 h, l'espectacle musical de dansa-teatre Rèquiem nocturn, una producció dirigida pel coreògraf barceloní Pere Faura. La proposta és un retrat autobiogràfic del director de cinema i també coreògraf Bob Fosse, i compta amb nou intèrprets a escena, la música en directe d'Aurora Bauzà i Pere Jou, i la col·laboració especial de l'actor Francesc Orella. Les entrades es poden comprar al web del Teatre Municipal de Girona.

L'any 1979, Bob Fosse va filmar All that jazz, un retrat semiautobiogràfic sobre la seva vida com a persona addicta a les drogues, al sexe i a la feina, que acaba retratant la seva possible mort. Prenent aquesta pel·lícula com a principal referent, l'espectacle de Pere Faura és un retrat autobiogràfic de l'autor i de la seva mort professional. Escenes icòniques i d'altres de més desconegudes de Fosse són reinterpretades en un ritual fúnebre per fer reflexionar sobre la vida de la dansa i la bellesa de la mort.

En aquest Rèquiem nocturn, les diferents parts de la litúrgia original d'un rèquiem són substituïdes per escenes, cançons i danses ideades a partir de l'univers coreogràfic i vital de Bob Fosse, creant una teatralitat indisciplinar on moviment, paraula, música i vídeo ballen juntes en una coreografia per a nou intèrprets, dos músics en directe i un actor. Una experiència ritualista entre el llegat i la paròdia, entre l'humor i la tendresa, que reflexiona sobre la bellesa de la mort per transformar l'acte de morir en un cabaret amb molta ploma i purpurina.

El mateix coreògraf Pere Faura ha creat la partitura de moviment del projecte Mapadeball, que s'ha implantat per primera vegada al municipi de Girona amb l'impuls de l'Ajuntament de Girona, a través del Teatre Municipal i del Servei d'Educació. Es tracta d'un projecte de pràctica artística a l'aula, creat pel Consorci Transversal Xarxa d'Activitats Culturals i el Mercat de les Flors de Barcelona, que té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. Aquest curs 2022-23 hi participa l'alumnat de 2n d'ESO de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà de Girona, amb un total de 80 alumnes, que representaran la partitura de moviment en format escènic al Teatre Municipal sota la direcció artística de les coreògrafes gironines Neus Masó i Elena Masó, de la companyia Impàs.

Rèquiem nocturn és una producció que forma part del projecte Cèl·lula#2 del Mercat de les Flors, una proposta que compta amb col·laboració de la Fundació Banc de Sabadell, i la coproducció de La Diürna i del Grec Festival de Barcelona.

L'espectacle ha rebut el Premi Millor Espai Escènic (Jordi Queralt) dels Premis Dansacat 2022; el Premi d'Arts Escèniques dels Premis Crítica Serra d'Or 2021; el Premi al Millor Intèrpret Masculí (Víctor Pérez) dels Premis de la Crítica 2021 i la nominació a Millor Producció Nacional de Dansa dels Premis de la Crítica 2021.

Pere Faura va iniciar la seva carrera als Països Baixos, on va crear bona part de les seves primeres peces, principalment al Teatre Frascati d'Amsterdam, d'on va ser coreògraf associat. El 2006 va tornar a Barcelona i va continuar la seva faceta de creador en diverses produccions, algunes de les quals hem s'han pogut veure al Mercat de les Flors, com Sin baile no hay paraíso i Sweet Tyranny. El treball de Pere Faura es caracteritza per l'apropiació d'elements de la cultura pop, com ara l'striptease, la disco, els musicals i la pornografia, remesclats en una coreografia multidisciplinària que combina tots els elements de l'engranatge teatral.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.