Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2023

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Girona participarà en la Marató de Donants de Sang entre el 13 i el 20 de gener aquest 2023

La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, tindrà com a punt central l’Hospital Josep Trueta. També es podrà donar sang el dia 13 de gener, durant tot el matí, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona. L’objectiu és recuperar els nivells òptims de reserves després de les festes de Nadal i en plena temporada de grip.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; el president del Banc de Sang i Teixits, Andreu Mas-Colell, i la receptora de sang i supervivent d’un càncer de mama amb 24 anys, Marta Gilart, han presentat aquest matí la Marató de Donants de Sang de Catalunya 2023. La campanya d’enguany tindrà lloc del 13 al 20 de gener i a Girona tindrà com a punt central l’Hospital Josep Trueta.

L’objectiu de la iniciativa és arribar a les 10.000 donacions en una setmana i poder remuntar les reserves de sang, afectades per les festes de Nadal i en plena temporada de grip.

En la roda de premsa d’avui, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet una crida a tots els gironins i gironines perquè actuïn amb generositat i participin en la Marató “La Marató de sang és una ocasió molt bona per sentir-se feliç i per fer feliç als altres. Animo tothom a donar sang, un gest molt senzill, però que és una gran acció per ajudar-nos entre tots i totes”, ha destacat Madrenas.

Sota el lema “Donar sang sona bé”, enguany, la campanya gira entorn els àudios de Whatsapp i la força que aquests tenen per animar més persones a apuntar-se a la donació. A través d’àudios de persones conegudes, com la model Judit Mascó, el meteoròleg Tomàs Molina o l’actor Jordi Sanchez, entre altres; de persones que han necessitat sang, i de persones implicades en la donació, la intenció és omplir les converses de Whatsapp amb notes de veu animant a donar sang. I és que 9 de cada 10 catalans utilitzen aquesta aplicació com a eina principal de comunicació i només el 2 % d’aquests són donants. També han gravat àudios de crida l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, perquè qui ho desitgi, els pugui compartir.

Aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals i hi haurà més de 60 punts de donació repartits arreu del territori, on també es troben les comarques gironines. La donació a l’Hospital Josep Trueta es podrà fer cada dia entre el 13 i el 20 de gener (excepte diumenge), de 9 a 19.30 h. També es podrà donar sang de forma extraordinària el divendres 13 de gener, de 9 a 14 h, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.

La Marató és considerada com la campanya de donació de sang més gran de l’any, i compta amb el suport dels principals ajuntaments de Catalunya, de la Federació Catalana de Donants de Sang i de la Creu Roja, entre altres entitats.

Cal destacar que 3 de cada 10 transfusions de sang que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer. De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts. Gràcies a les donacions s’han pogut assegurar tots els tractaments de les persones malaltes, i en cap moment ha faltat sang als hospitals catalans.

Per donar sang cal reservar cita prèvia a l’enllaç donarsang.gencat.cat. Al mateix web s’hi pot trobar més informació i tots els missatges de veu de persones conegudes animant a donar sang. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.