Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

El gaiter gallec Carlos Núñez i l’espectacle “Songs of Hope” del Cor Infantil Amics de la Unió tanquen el cicle “Nadal a l’Auditori”

El reconegut gaiter actuarà el dissabte 7 de gener a la Sala Montsalvatge en la tradicional gira de Nadal. El diumenge 8 de gener actuarà a Girona un dels millors cors de veus blanques d’Europa.

L'Auditori de Girona tanca el cicle "Nadal a l'Auditori" amb el concert del reconegut gaiter gallec Carlos Núñez, el dissabte 7 de gener, i l'espectacle Songs of Hope del Cor Infantil Amics de la Unió, una de les millors formacions de veus blanques d'Europa, el diumenge 8 de gener. 

Considerat com un dels millors gaiters del món, Carlos Núñez arriba a Girona quan ja s'han complert 25 anys del seu primer disc, el ja clàssic Irmandade das Estrelas. Amb una llarga trajectòria, Núñez és un instrumentista excepcional que ha venut més d'un milió de discos amb Sony, i ha estat el primer de portar la gaita a temples internacionals de la música com el Musikverein de Viena, el Carnegie Hall de Nova York, el Boston Symphony Hall, el Royal Albert Hall de Londres, la Sydney Opera House, el Teatre Colón de Buenos Aires o la Berliner Philharmoniker.

El gaiter més internacional segueix oferint novetats i col·laboracions amb artistes de tots els gèneres, des de l'òpera a la música antiga passant pel rap, i ara torna a Girona en la seva tradicional gira de Nadal. Un concert que tindrà lloc el dissabte 7 de gener a la Sala Montsalvatge i per al qual es poden adquirir les entrades al web de l'Auditori.

D'altra banda, l'espectacle Songs of Hope mostra l'essència més pura de les veus del Cor infantil Amics de la Unió. Amb un so blanc i natural, i una actitud escènica que denota l'experiència en el treball interpretatiu i la capacitat de comunicar-se amb el públic a través del llenguatge de les emocions, la formació de Granollers presenta el cant coral com mai s'ha vist, amb una proposta per a tots els públics que s'articula al voltant d'obres de compositors catalans i d'arreu del món, contemporanis i d'altres temps. Un ventall amb tots els colors i textures possibles, que esdevé una experiència sensorial que va més enllà de qualsevol expectativa. Música i teatre s'uneixen per fer sentir l'espectador com si fos un membre més del cor.

Format per 60 veus blanques d'entre 12 i 18 anys, el Cor Infantil Amics de la Unió neix el 1996 amb l'Escola de Música creada dins la Societat Coral Amics de la Unió de Granollers. Dirigit per Josep Vila Jover des de la seva formació, el cor destaca per la qualitat, l'eclecticisme i la singularitat de les seves produccions. Actualment, és la formació resident al Teatre Auditori de Granollers, i ha actuat en escenaris de diverses ciutats europees i del continent asiàtic. Ha participat en nombrosos festivals internacionals i, a més, ha estat premiat en certàmens i concursos, com el de la Fundació Guido d'Arezzo (2017), el primer premi al 47è Certamen Coral de Tolosa (2015) i la Silver Rose Bowl del concurs de la UER Let the People's Sing! (2013).

Les últimes temporades ha actuat al Festival Castell de Peralada, ha participat en la Passió segons Sant Marc de J. S. Bach dirigida per Jordi Savall en una gira de concerts a Catalunya i França, ha col·laborat en programes a l'Auditori amb l'OBC i en òperes i concerts del Gran Teatre del Liceu, entre d'altres. En l'àmbit internacional, ha estat convidat a prestigiosos festivals de Japó, Xina, Suïssa, Estat Units o França, dels quals destaca La Folle Journée de Nantes el febrer de 2019.

L'actuació a l'Auditori de Girona tindrà lloc el diumenge 8 de gener a les 18 h a la Sala de Cambra i les entrades estan disponibles a www.auditorigirona.org

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.