Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona engega el servei de cangur públic municipal La Gombola

Es tracta d’un espai d’acollida puntual per a infants de 3 a 12 anys pensat per millorar la conciliació de les famílies de la ciutat

Fotografia de la roda de premsa

L’Ajuntament de Girona ha posat en marxa un servei de cangur públic municipal amb l’objectiu de millorar la conciliació de les famílies de la ciutat i facilitar que tothom tingui temps per dedicar a necessitats personals. Aquest matí, la regidora de Drets Socials del consistori, Núria Pi, ha presentat la iniciativa, que neix com una prova pilot sota el nom de La Gombola, en el marc de la campanya “A Girona ens cuidem”.

Des del govern tenim una clara voluntat de treballar per a la igualtat d’oportunitats i per oferir serveis a les persones que ho necessiten, ja que entenem la cura com un dret universal. El projecte ‘A Girona ens cuidem’ és ambiciós, i avui ho demostrem amb l’anunci d’aquest nou servei, que se suma al programa ‘Com es troba?’, adreçat a la gent gran, i a ‘L’entarda’t’, destinat també als infants”, ha destacat la regidora Núria Pi. 

La Gombola consisteix en un espai d’acollida puntual per a infants de 3 a 12 anys ubicat a la primera planta de l’Espai Cívic Santa Eugènia (plaça de Leonor Joher Besalú, 3). El servei funcionarà cada tarda, de dilluns a divendres, de les 16.30 h a les 19.30 h, en dues franges: la primera de 16.30 h a 18 h i, la segona, de 18 h a 19.30 h. Durant aquest període, les persones que tinguin cura dels infants podran deixar-los a La Gombola i gaudir de cert temps per cobrir altres necessitats, ja siguin laborals, formatives, de gestió administrativa, urgències o, simplement, de descans.

El servei és gratuït i obert a tothom, tot i que la prova pilot s’aplicarà inicialment a Sant Narcís, a Santa Eugènia i a Can Gibert del Pla i estarà disponible preferentment per a les famílies residents als tres barris. De totes maneres, la idea és que la proposta es pugui ampliar a la resta de la ciutat de cara al futur. També s’atendran peticions de famílies d’altres barris, si hi ha places.

A més, a l’hora d’accedir al servei, tindran preferència aquelles famílies que es trobin en les situacions següents: famílies monoparentals o monomarentals; víctimes de violència masclista; persones que es trobin en situació d’atur de llarga durada, i famílies nombroses o amb altres càrregues de cura.

Per cada franja, hi haurà places per a 12 infants. En cas que hi hagi sol·licituds per a infants amb necessitats educatives especials, sempre que es faci amb antelació, la ràtio d’aquella franja es reduirà a un total de 8 infants, amb la intenció de garantir una millor atenció a tots els nens i nenes inscrits.

El servei de cangur públic municipal comença avui i les inscripcions ja estan obertes a través d’aquest enllaç al web municipal. Tothom qui s’hi vulgui apuntar haurà d’omplir un primer formulari per registrar-se al servei i un segon formulari cada cop que sol·liciti un dia i franja horària de cangur. 

El nom de La Gombola s’inspira en el verb “agombolar”, que significa tenir cura d’algú. La iniciativa, que compta amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya, forma part de la campanya “A Girona ens cuidem” i posa al centre les tasques de cura. 

Podeu consultar més informació sobre la proposta a www.girona.cat/lagombola.

La Gombola Itinerant

Més enllà del servei de La Gombola, adreçat al conjunt de la ciutadania, l’Ajuntament de Girona ha arrencat La Gombola Itinerant, destinat al personal municipal. Es tracta d’una prova pilot per oferir canguratge durant aquelles activitats organitzades des del consistori que sol·licitin el servei. D’aquesta manera, els pares, mares o referents adults que vulguin participar en activitats municipals mentre tinguin infants a càrrec, podran utilitzar La Gombola Itinerant i assistir a les propostes.

Díptic
Cartell
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.