Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2023

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La 4a edició del monar’T plasma a parets i murs la diversitat cultural, les dones i el dret a l’habitatge 

El festival compta amb 16 intervencions artístiques realitzades per 24 artistes.  

El festival monar’T celebra aquesta setmana la 4a edició amb 16 intervencions artístiques als barris de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla realitzades per un total de 24 artistes locals, nacionals i internacionals. Les obres se centren en plasmar la diversitat cultural del barri, a reivindicar el gènere femení i a defensar el dret a l’habitatge dels infants i joves. Aquest matí, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, han visitat alguns dels espais. 

“La quarta edició del festival té una mirada cap a la infància i l’adolescència, sobretot en un dels seus drets bàsics que és el dret a l’habitatge. Durant una setmana les persones artistes plasmen les seves obres a diferents murs dels barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla. Són parets escollides de manera conjunta amb els veïns i veïnes. Aquest és un festival molt comunitari que s’ha teixit amb les associacions dels barris, el veïnat i les persones artistes. Cada any convidem tota la ciutadania de Girona a veure com es plasmen les obres i després a reflexionar sobre el rerefons d’aquestes intervencions artístiques”, ha afirmat la regidora de Drets Socials, Núria Pi.

Una de les obres més vistoses per les seves dimensions és la del carrer de l’Orient, al costat del Pavelló Municipal de Santa Eugènia. Allà, l’artista KinMx, d’origen mexicà i resident a Irlanda, està plasmant la diversitat a través d’una dona que té moltes papallones i flors diferents. “No n’hi ha cap que sigui igual, i amb això vull representar la part bonica de la diversitat. A més, veiem com la noia s’abraça a ella mateixa, perquè per saber estimar a l’altre, s’ha de saber estimar a un mateix”, ha explicat.  

Uns metres més enllà, al número 2 del carrer dels Bastiments, hi ha la intervenció artística més gran d’aquesta edició. Es tracta d’una façana de 240 m2 d’un bloc de pisos, on els artistes russos Marina Yagoda i Ivan Yagoda i l’artista saltenc Ilich Roimeser, de cognom d’origen ucraïnès, plasmen les reflexions resultants d’un procés comunitari amb el veïnat i les entitats del barri. Es tracta del projecte +ar’T, que sota el títol “Dones que ens representen”, reflecteix la diversitat de dones que hi ha al barri.  

A una paret del bloc de pisos del carrer de Finestrelles, des de l’Ajuntament de Girona s’ha promogut un treball amb famílies que tenen o han tingut el dret a l’habitatge vulnerat. Les reflexions dels més petits han inspirat a l’artista Cake del Perú a fer la il·lustració.

El festival està organitzat per l’Ajuntament de Girona, les entitats i serveis que formen part del Pla d’Educació i Convivència, l’Associació d’Art Blau Blau, l’Associació Fent i Desfent, veïns i veïnes del barri i artistes. Compta amb el suport econòmic de micromecenatge i d’empreses col·laboradores.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.