Notícies
Temps de Flors torna al claustre de La Mercè
L’alumnat de l’IES Santiago Sobrequés i Vidal i la Fundació Infància i Família han creat el muntatge “L’acolliment familiar”
Amb la recuperació del format habitual de Temps de Flors després de les dues darreres edicions marcades per la pandèmia de COVID-19, l’interior del claustre de La Mercè recupera el seu lloc com a espai expositiu i acollirà el muntatge floral “L’acolliment familiar”, obra de l’alumnat de la matèria de volum de primer de batxillerat artístic de l’IES Santiago Sobrequés i Vidal en col·laboració amb la Fundació Infància i Família, sota la direcció tècnica de Jordi Armengol Roura.
La instal·lació representa la recerca de família per part d’un infant, que pren la forma d’un cistell amb flors, unes roses que simbolitzen la positivitat de la criatura i l’afecte de la família que espera trobar. A sota, un coixí de plantes aromàtiques a punt per rebre l’infant, seguit d’unes arrels que li mostren el camí que li espera per tenir aquesta nova família i assolir la felicitat. Les arrels van des de colors freds i tristos fins a colors càlids i alegres per representar com, a poc a poc, l’infant es va apropant a la família. El taronja simbolitza l’alegria, el triomf i la força, mentre que el vermell, l’acolliment i la passió de la nova família.
Durant els dies de Temps de Flors, també es podrà visitar la instal·lació audiovisual “Jardí de calabotins”, de l’artista Manel Bayo, un projecte format per 5 vídeos, amb música de Maurice Ravel i Claude Debussy, en els quals una multitud de calabotins de colors lluminosos dansen dins d’un espai aquàtic imaginari.
Envoltant el claustre, també es podrà contemplar l’exposició “Bells Boscos Vells”, de Pep Sau, organitzada pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa, que mostra fotografies de boscos madurs catalans d’un elevat interès natural que estan molt amenaçats i en retrocés, amb la finalitat de posar-los en valor i reivindicar-ne la conservació.
Pel que fa a les activitats que tindran lloc al centre durant aquests dies, comencen el diumenge 8 de maig, a les 12 h, amb una visita guiada gratuïta de l’artista Anna Ill al voltant de l’exposició “Et Elissa devint Didon”, una mostra organitzada en col·laboració amb la Fundació Vila Casas que fa una reinterpretació de les passes de la princesa fenícia Elissa-Dido, fundadora de la ciutat de Cartago, a partir d’objectes trobats.
Dimarts 10 de maig, a les 19 h, començarà una nova edició del cicle “Del poema a la cançó” en la qual l’actriu i poeta Lali Barenys, el músic Carles Beltran i la catedràtica de filologia llatina de la Universitat de Girona, Mariàngela Vilallonga, conversaran sobre la poesia de Mercè Rodoreda.
Finalment, amb motiu de la setmana de Temps de Flors, l’alumnat del curs d’Aquarel·la 2021-2022, amb la professora Clara Oliveras i Valentí, exposa els seus treballs de temàtica floral a l’aparador de la Llibreria 22, una mostra que porta per títol “Quadern d’un naturalista”. La inauguració tindrà lloc dissabte, 7 de maig, a les 12 h.
Més informació a www.gironatempsdeflors.cat i www.girona.cat/ccm