Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

La primera setmana del MOT reunirà a Olot escriptors i lectors per parlar del món rural

Escriptors com Joan Francesc Mira, Elicura Chihuailaf, Miren Amuriza, Yan Lianke, Miquel Martín i Serra, Llucia Ramis, Carlota Gurt i Selva Almada es citaran a la sala El Torín els dies 17, 18 i 19 de març

Després d’escalfar motors amb els pròlegs d’Olot i Girona, el Mot començarà el plat fort amb tres dies a Olot. El dijous 17 de març s’obrirà el festival amb les converses “Història i memòria d’un paisatge” entre Joan Francesc Mira i Joan Nogué i  “La Tierra vive y en ella la sangre de los antepasados” entre Elicura Chihuailaf i Txalo Toloza-Fernández.  
El divendres 18 de març, hi haurà la conversa “Lliures i assilvestrats” que reunirà Miren Amuriza, Carles Belda i Jordina Biosca, i “Esborrar del mapa” que posarà en diàleg l’autor xinès Yan Lianke amb Manel Ollé i Ricard Planas. 
El dissabte al migdia se celebrarà el Ver-MOT, l’activitat més distesa del festival en què diversos autors conversen tot fent un vermut a l’aire lliure. En el cas d’Olot es tornarà a fer a la plaça de Braus i comptarà amb Miquel Martín i Serra, Maica Rafecas i Llucia Ramis moderats per Toni Orensanz. A la tarda, hi haurà les converses “Convocant l’esperit de Víctor Català” entre Núria Bendicho, Carlota Gurt i Mita Casacuberta, i “Un conreu d’imaginaris” amb Selva Almada i Anna Guitart.
Roser Vernet Anguera, una de les comissàries del MOT, explica que “el Festival ha convocat un ampli ventall de veus del món rural, que és un món que es fa des de les diferents mirades que s’hi concentren” i destaca la dificultat de fer la selecció de convidats, perquè “d’autors n’hi ha molts més dels que es podria pensar”, però confia que “amb els que participen al MOT es podrà fer emergir una àmplia riquesa de visions del món rural.” 
Per Maria Bohigas Sales, l’altra comissària del MOT, “l’objectiu de les converses és reflectir que el món rural no és únic, i compta amb múltiples visions i també contradiccions”. A més considera que “no es pretén associar món rural i natura, sinó constatar que el món rural és un món eminentment cultural”. Bohigas creu que “el ruralisme és fundador de la novel·la catalana, i que actualment és un tema que viu una segona joventut” i afegeix que “torna a ser un tema de gran actualitat, fet que es pot comprovar en com les obres que darrerament han impactat més al públic, estan centrades en la ruralitat.”

La segona setmana del MOT a Girona

El MOT seguirà els dies 24, 25 i 26 de març a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Començarà amb la conversa “On és el centre del món?”, entre Xuan Bello, Olga Novo i Eva Vàzquez, i continuarà amb “Eren bruixes?”, que comptarà amb Fernanda Melchor i Brenda Navarro. El divendres 25 de març serà el torn d’Anna Ballbona, Ramon Mas i Adolf Beltran amb la conversa “El bosc i el polígon” i Teresa Ibars, María Sánchez i Rosa Cerarols parlaran sobre “Heretar la terra”. El dissabte 26 de març hi haurà el Ver-MOT, que començarà amb una ruta literària per les hortes de Santa Eugènia, seguirà amb una conversa entre Toni Sala, Francesc Serés i Joan Todó conduïda per Montserrat Serra i finalitzarà amb literatura musicada amb cantautors de Santa Eugènia. A la tarda es podran escoltar les converses “A pasturar” entre Eva Baltasar, Gabi Martínez i Àgueda Vitòria i “Muntanyes regalades” entre Paolo Cognetti i David Guzman.
Les converses són en format presencial i gratuïtes. Per assistir-hi cal agafar entrada al web del MOT. També es podran seguir en directe per internet a través del canal YouTube del festival. 

Podeu consultar el dossier de premsa, les imatges dels autors i més informació sobre les activitats complementàries en el següent enllaç https://festivalmot.cat/premsa/.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.