Notícies
L’Ajuntament de Girona oferirà un servei d’acompanyament a les famílies adjudicatàries d’un habitatge municipal
La iniciativa busca fomentar la inclusió social i facilitar una integració satisfactòria de les persones usuàries, i alhora garantir el bon ús i manteniment de l’immoble. També permetrà actualitzar les dades de la situació actual de cada família
L’Ajuntament de Girona oferirà un servei d’orientació i d’acompanyament socioeducatiu a les famílies adjudicatàries d’un habitatge del parc municipal gestionat per l’Oficina Municipal d’Habitatge (OMH). La contractació d’aquest servei, coordinat conjuntament des de l’OMH i els Serveis Bàsics d’Atenció Social (SBAS) del consistori, s’ha adjudicat a la Fundació SER.GI per un import de 72.439, 68 euros (IVA inclòs).
Els objectius de la iniciativa són, principalment, fomentar la inclusió social, facilitar les relacions de les famílies beneficiàries amb la comunitat, acompanyar-les en el procés per accedir a un habitatge protegit, i garantir el bon ús i manteniment de l’immoble. Al mateix temps, la posada en marxa del servei permetrà elaborar una diagnosi de la realitat dels 170 habitatges d’inclusió municipals i de les persones que hi viuen. A partir del seguiment efectuat, s’actualitzaran les dades que condicionen l’accés a aquests immobles, ajustant-ho a la realitat actual de cada unitat familiar.
El vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha afirmat que “en un context de crisi econòmica derivada de la COVID-19, ser proactius i estar al costat de la gent és la nostra obligació, i des del govern volem una Girona per a tothom”. Per la seva banda, la regidora d’Habitatge del consistori, Anabel Moya, ha explicat que “continuem impulsant polítiques per fer real el dret i l’accés a l’habitatge”, i ha afegit que “aquest nou servei ens ha de permetre acompanyar les famílies que més ho necessiten i garantir la igualtat d’oportunitats”.
El servei comptarà amb personal tècnic especialitzat en intervenció social i coneixedor de la realitat dels habitatges socials de la ciutat. Els tècnics/es faran una avaluació prèvia de la situació de cada una de les famílies, i entrevistes telefòniques, tot i que l’atenció es vehicularà principalment amb visites presencials. En aquest sentit, el personal del servei actuarà a partir d’intervencions socioeducatives en el domicili de les persones usuàries, oferint-los un acompanyament diferenciat en funció de les necessitats de cadascú.
A través de l’acompanyament es procurarà donar suport a les persones en situació de risc d’exclusió social tenint en compte les seves competències i capacitats, i es perseguirà el seu òptim desenvolupament en tots els àmbits per tal que assoleixin una integració social satisfactòria, incidint en l’esfera personal, laboral, familiar, de salut o d’habitatge, entre d’altres. El servei ja està en marxa, i s’oferirà per un període de dos anys, fins a finals del 2023.