Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona convertirà la capella de Santa Llúcia en un espai-laboratori de creació artística

L’interior de l’equipament es dividirà en tres zones diferenciades: una sala polivalent, un espai de rebuda i socialització i bucs de treball de taula amb espais d’emmagatzematge. Les obres de reforma han començat a finals d’aquest mes de juliol i tenen un termini d’execució de 2 mesos.

Render de la capella de Santa Llúcia

L’Ajuntament de Girona convertirà la capella de Santa Llúcia en un espai-laboratori de creació artística. L’equipament, situat al Barri Vell, és de titularitat municipal i actualment es troba en desús. Les obres de reforma de l’interior de la nau, adjudicades a l’empresa OSG Serveis Grup per 48.347,58 euros (IVA inclòs), van començar a finals de juliol i tenen un termini d’execució de 2 mesos.

L’objectiu és comptar amb un punt per a l’intercanvi d’experiències i la creació de noves produccions dins del sector de les arts. En concret l’espai estarà destinat a la recerca i el desenvolupament de nous formats, sobretot digitals, i es posarà a disposició de les empreses i professionals del sector cultural a través de residències artístiques. 

L’actuació és una iniciativa del PECT Indústries culturals i creatives de Girona i el seu entorn territorial, i respon a la necessitat de comptar amb equipaments per fomentar la creació artística. La reforma està cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020 i en un 25% per la Diputació de Girona. El projecte de construcció, redactat pel despatx d’arquitectura Fortià Arquitectes, així com l’estudi de seguretat i salut i el projecte d’activitats de la capella de Santa Llúcia, es va aprovar el 2020 per Junta de Govern Local.

Amb les obres, l’interior de la capella es dividirà en tres zones diferenciades: una sala polivalent, un espai de rebuda i socialització i dos bucs de treball de taula amb espais d’emmagatzematge. A més, hi haurà un petit altell amb taules per fer reunions i trobades. La  superfície  d’actuació   correspon  a  210 m².

Està previst crear espais de diferents dimensions segons les necessitats del treball amb mòduls mòbils. L’objectiu és permetre tant la simultaneïtat del treball individual de 4 o 5 creadors/ores digitals, amb aïllament visual, com la possibilitat de treball amb ocupació de tot l’espai disponible sense particions. L’aforament serà de menys de 50 persones. 

L’equipament serà accessible per a les persones amb mobilitat reduïda a través d’unes rampes i l’edifici utilitzarà el lavabo de futura construcció exterior que formarà part de la xarxa pública de lavabos d’ús turístic. Un dels requisits dels treballs és que en tot moment s’ha de tractar la construcció amb criteris d’arquitectura efímera, desmuntable i que no generi interferències ni alteracions de l’espai històric.

L’antiga església parroquial de Santa Llúcia Sacosta, també anomenada antigament de Santa  Eulàlia, és considerada un dels recintes sagrats d’origen més antic que té Girona. L’antiguitat del terme parroquial de l’església, que abastava fins a les ribes del Ter pel nord i l’oest, queda testimoniada l’any 1066. A mitjans del segle XVI, l’església, desafectada al culte des de feia anys, havia quedat incorporada dins la muralla de la ciutat, en el sector del burg de Sant Pere. 

Durant la Guerra del Francès, l’any 1809, l’església va quedar molt afectada. Després d’una època en què era propietat privada, darrerament de la família Franquet, torna a ser d’accés públic i l’any 2003 va ser restaurada. L’any 2004 la Capella de Santa Llúcia passa a ser propietat de l’Ajuntament de Girona, d’acord a un conveni de cessió de titularitat de l’immoble dels antics propietaris.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.