Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Vint-i-cinc joves imaginen la Girona del futur a través de la realitat augmentada a la Mobile Week Girona 2021

L’Estació Espai Jove ha acollit l’activitat, consistent en un taller de dos dies enfocat a representar cinc escenaris de la ciutat l’any 2030. Els equips han treballat en eixos vinculats al Pla Local de Joventut: medi ambient, convivència, oci i cultura, salut i mobilitat

Cinc equips formats per 25 joves han imaginat la Girona del futur a través de la realitat augmentada a l’edició d’enguany de la Mobile Week que ha tingut lloc a la ciutat. L’activitat s’ha dut a terme a l’Estació Espai Jove i ha consistit en un taller de dos dies enfocat a representar cinc escenaris de la ciutat l’any 2030. Els resultats d’aquest treball es poden veure fins al 31 de juliol a través d’una webapp, una aplicació virtual que no suposa la descàrrega de programari al telèfon mòbil.

En el marc la Mobile Week Girona, els equips han tingut l’oportunitat d’explicar les reflexions que han fet sobre el futur de la ciutat, així com les propostes de caire futurista, davant de la regidora de Joventut i Habitatge de l’Ajuntament de Girona, Anabel Moya, i de la directora general de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany.

El jovent ha treballat en diversos eixos vinculats al Pla Local de Joventut de la ciutat. Concretament, en les temàtiques de medi ambient, amb un projecte lligat al pont de les Peixateries Velles; de convivència, amb un treball pensat a la plaça de l’Assumpció; d’oci i cultura, que es pot consultar a la pujada de Sant Domènec; de salut, a la plaça de l’Hospital, i de mobilitat, a la plaça del Poeta Marquina. Per poder visualitzar els escenaris en realitat augmentada, cal estar físicament a l’indret on s’ha geolocalitzat. A cada punt hi ha un cartell amb un codi QR que apunta al webapp, des d’on es pot gestionar la visualització.

“És important donar a conèixer la Girona que vol el jovent a la resta de gironins i gironines de la seva edat i a la ciutadania en general. Estic molt agraïda al tothom qui ha participat a l’activitat, i a l'equip tècnic que ho ha fet possible. Si som capaços de fer una Girona pel jovent, serà una Girona per a tothom”, ha assegurat la regidora de Joventut de l’Ajuntament de Girona, Annabel Moya, qui ha remarcat que “aquest és un eix central de les polítiques del govern de Girona”. 

Les propostes sorgides del taller inclouen un futur pont de les Peixateries Velles que transforma els passos en electricitat i que disposa d’un hort regat a través d’un col·lector d’aigües pluvials; un sistema de bombolles transparents a l’interior de les quals s’hi poden desenvolupar activitats; una aplicació mòbil que notifica a qui es troba a l’àrea metropolitana de Girona les propostes d’oci i cultura que tenen lloc al territori i que comptaria amb punts estratègics de la ciutat que mostren en hologrames la informació que interessa a cada individu; un jardí zen enfocat a la meditació i la salut emocional amb diverses estàtues, les quals permetrien llegir i compartir experiències relacionades amb la depressió, l’angoixa, la soledat i l’estrès través d’un QR, i una altra que tindria la funció de robot terapeuta d’accés lliure i gratuït les 24 h del dia i que funcionaria amb intel·ligència artificial ; o un 2030 sense cotxes ni vehicles de transport individual, només transport sostenible i col·lectiu, i amb més arbres i vegetació al carrer de Barcelona.

Podeu consultar la webapp del projecte al següent enllaç
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.