Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona aprova un permís menstrual per a les treballadores de 8 hores al mes 

La finalitat d’aquesta mesura pionera, avalada pel Ple, és que les dones, homes trans i persones no binàries puguin conciliar el dret a la salut i el seu benestar amb el del treball.

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui per Ple municipal un permís menstrual per a les treballadores del consistori de 8 hores al mes. Es tracta d’una acció pionera a Catalunya i a la resta de l’Estat, que ha estat impulsada a través de la Mesa General de Negociació amb els sindicats. El punt ha estat aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (JxCat i Esquerra), Guanyem, PSC i un membre de Cs, i l’abstenció de l’altre membre de Cs. 

“Avui presentem un acord que serà important per a totes les treballadores de l’Ajuntament. Les administracions tenim el deure de ser capdavanteres en tot allò que siguem capaces, i ho hem de fer d’una manera justa. En drets laborals de les dones, podem estar orgullosos que som capdavanters en una mesura que obre un camí fins ara no iniciat. Girona som coneguts per moltes coses i crec que avui en sumem una de nova sent pioners en l’aprovació d’aquest permís menstrual. Estem eliminant el tabú al voltant de la menstruació i del dolor que algunes dones pateixen - patim durant la regla”, ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas.

A partir d’ara, les dones, homes trans i persones no binàries que treballin a l’Ajuntament de Girona podran agafar-se un permís menstrual per indisposició a causa del període menstrual. La finalitat d’aquesta mesura és que les treballadores puguin conciliar el dret a la salut i el seu benestar amb el del treball. En total disposaran de 8 hores al mes, o la part proporcional corresponent a la jornada reduïda. Aquestes hores disponibles es podran agafar en fraccions mínimes d’una hora i s’hauran de recuperar dins un període màxim de tres mesos. 

Per demanar el permís, el col·lectiu haurà de comunicar-ho prèviament a la persona responsable del seu servei. Aquesta flexibilitat només podrà ser denegada en cas de causa degudament justificada. 

Totes aquestes condicions han quedat recollides en l’article 11 que regula la flexibilitat horària de l'Acord/Conveni de Condicions de treball del personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Girona. El Ple ha donat llum verda a la modificació d’aquest article, després que s’aprovés per unanimitat a la Mesa General de Negociació del dia 30 d'abril de 2021, a proposta de la secció sindical Intersindical-CSC. 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.