Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

“Al·legoria del canvi climàtic-tac-tic-tac”, una pintura mural per reivindicar la conservació del planeta al pati interior del Centre Cívic Pont Major

El mural és obra dels artistes Mariona Terrats i Greendel 15.

El pati interior del Centre Cívic Pont Major, ha estat l’espai escollit per a la realització d’una pintura mural per denunciar la degradació del medi natural i l’escalfament global que pateix el planeta, a causa de l’acció destructiva de l’home ocasionant el canvi climàtic. 

La pintura - realitzada  pels artistes Mariona Terrats, de l’Associació d’art Blaublau; i Greendel 15 (Enric Lucas) de l’Associació Fent i desfent - porta per títol  “Al·legoria del canvi climàtic-tac-tic-tac” i  transporta a l’espectador al fons de mar, verge i net, on conviuen, entre peixos i algues, una tortuga marina, un pop de grans dimensions i un peix que neda de cares i projecta la seva ombra a terra. 

Aquestes criatures i espècies marines viuen amenaçades per una serra rovellada, un bidó de gasolina de plàstic i un tub d’escapament, objectes  que formen part de la instal·lació que simbolitzen algunes de les causes de la degradació del medi ambient i l’esclafament global: emissions de CO₂ i altres gasos d’efecte hivernacle deguts a l’ús de combustibles fòssils en el transport o com a font d’energia, la desforestació de selves i boscos per a obtenir terres explotables per a la indústria agroalimentària, la sobrepesca o l’excés de consum entre d’altres. 

També veiem, en primer terme, una bola del món cremada que gira al revés com a senyal inequívoc de l’escalfament global, la contaminació del planeta i les catàstrofes ambientals cada cop més freqüents.

El mural, que ocupa les tres parets i el sòl d’un celobert interior, s’ha d’observar a través d’un vidre des de la Sala Regàs del mateix centre cívic Pont Major, de manera que qui el contempla té realment la sensació d’estar a dintre d’un aquari. 

Segons expliquen els mateixos autors, a través de diverses tècniques pictòriques, han pretès crear un efecte òptic que transmeti una sensació de profunditat.

L’obra intenta sacsejar consciències sobre la gravetat del canvi climàtic, que ens afecta a tots i a totes, i ens interpel·la a posar de la nostra part, ARA, que encara som a temps de posar-hi remei. 

“Al·legoria del canvi climàtic-tac-tic- tac” quedarà instal·lada al Centre Cívic Pont Major de manera permanent, i podrà ser visitada per totes les persones que ho desitgin.

Tornar