Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona bateja amb el nom de Francina Boris i Codina el passeig central del sector Pla de Baix de Domeny

Aquesta tarda tindrà lloc la descoberta de la placa de la nova denominació que es va acordar en el marc de la Comissió del Nomenclàtor

L’Ajuntament de Girona batejarà amb el nom de la locutora de ràdio gironina, Francina Boris i Codina (1915-2013), el passeig central del sector Pla de Baix de Domeny. Aquesta tarda (17 h) tindrà lloc la descoberta de la placa a càrrec de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; del regidor responsable del Nomenclàtor de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés; del músic, compositor de sardanes i professor de música Josep Cassú; del director de la cadena SER Catalunya, Jaume Serra, i de familiars de la Francina Boris. A l’acte hi intervindrà també el periodista Enric Frigola Viñas, que va treballar amb Boris.

El nom va ser aprovat per la Comissió del Nomenclàtor de Girona i pel Ple a proposta de la secció d’Igualtat de l’Ajuntament de Girona, la Xarxa de Dones de Girona i la CUP-Crida per Girona. Aquest passeig, fins ara sense denominar, es troba ubicat entre el carrer de Roberto Bolaño Ávalos i el carrer de Sant Gregori. 

Francina Boris i Codina (Girona, 1915 – 2013) va esdevenir l’any 1929 la primera locutora de Ràdio Girona, amb només 14 anys. Durant la República va ser nomenada locutora de Ràdio Associació de Catalunya per la Generalitat de Catalunya. L’any 1942 va crear, a Girona, el programa Nostra dansa, sobre temes vinculats a la sardana; era el primer programa radiofònic en català després de la Guerra Civil. La sardana va centrar la major part de la seva tasca professional. Al llarg de la seva vida rebé diverses distincions per la seva activitat professional i per la seva vinculació al món sardanístic, entre les quals, el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, el 1994, i la Creu de Sant Jordi, el 2008.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.