Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Auditori Palau de Congressos de Girona celebra el 15è aniversari amb una programació especial del 3 al 12 de juny i encara una nova etapa

La conferència inaugural de Josep Roca (El Celler de Can Roca), Ivo Pogorelich, Cala Vento, Love of Lesbian, i el Concert per a piano i drons amb Marco Mezquida, Cor Geriona & Flock Drone Art formaran part dels actes de celebració

L’Auditori Palau de Congressos de Girona celebrarà el 15è aniversari amb una programació especial que, del 3 al 12 de juny, comptarà amb la conferència inaugural de Josep Roca (el Celler de Can Roca), Ivo Pogorelich, Cala Vento, Love of Lesbian i el Concert per a piano i drons amb Marco Mezquida, Cor Geriona & Flock Drone Art, entre d’altres. Una programació que s’emmarca en les noves línies estratègiques que afronta a partir d’ara l’equipament gironí, amb un nou model de projecte musical i amb una aposta clara per esdevenir un referent en el camp del turisme de reunions.

A finals de maig del 2006 es va inaugurar l’Auditori Palau de Congressos de Girona. “Amb aquests 15 anys, l’equipament s’ha consolidat com un Auditori vibrant en la vida social i cultural gironina, i un Palau de Congressos capaç de generar valor i posicionar la ciutat en el mapa estatal del turisme de reunions”, ha assegurat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats. “Aquesta efemèride és una ocasió per gaudir de la feina feta durant aquests anys de trajectòria i el punt de partida d’una nova etapa que s’adeqüi a les noves realitats socials, culturals, mediambientals i tecnològiques”, ha afegit Ayats, qui ha afirmat que es traca “d'una transformació per a una major contribució a la societat, amb el deure del servei públic en primer terme”. “És fonamental el treball de forma transversal entre els diferents agents culturals i els equipaments musicals de la ciutat per donar suport als artistes i fomentar, així, noves produccions arriscades i de valor afegit cultural”, ha remarcat el vicealcalde.

Nova etapa i nou model de projecte musical

El 15è aniversari marca el punt de partida d’una nova etapa del projecte cultural de l’Auditori de Girona. Segons el director de l'equipament, David Ibáñez, “la nova etapa de l'equipament vol reconnectar amb la ciutat i ser un punt de referència”. Un full de ruta que, en el marc del programa Girona Cultura, conté tres objectius: en primer lloc, oferir una programació de servei públic, amb  la creació d’un ecosistema que vinculi i treballi constantment amb La Marfà, els agents musicals de la ciutat i els principals centres educatius musicals; que aposti pel risc i el valor afegit (suport a la creació, als artistes emergents i a projectes d’alt interès); i pel suport a projectes orquestrals d’àmbit local i nacional, tant de música clàssica com moderna i tradicional. En segon lloc, l’Auditori de Girona vol esdevenir un equipament de referència, amb una programació que el situï en el mapa català i estatal a través de la innovació, les estrenes, coproduccions, els artistes internacionals i les actuacions úniques a Catalunya. En tercer i últim lloc, pretén ampliar la base social de la música a Girona, reconnectant amb la ciutat: atraient nous públics, amb especial atenció als joves i la música clàssica; proposant nous formats de concert; millorant l’experiència presencial de la música en directe; implementant els projectes amb mirada social; desenvolupant el servei educatiu, i dialogant amb l’entorn natural proper (amb una obertura cap a la Devesa).

A partir dels objectius marcats, l’Auditori de Girona manté una revisió permanent dels projectes que desenvolupa, entenent que l’activitat musical és un organisme viu que es transforma i evoluciona. D’aquesta manera, una de les primeres actuacions que es duran a terme serà reconvertir el Festival Nits de Clàssica en un paquet d’accions i projectes: en primer lloc es desdoblarà el cicle d’estiu de música als parcs Notes al Parc, abastant juliol i agost. Coproduït per La Marfà i l’Auditori de Girona, és una aposta per la música clàssica a l’estiu en format i intèrprets de proximitat, amb la doble intenció de suport als artistes del nostre entorn i acostar la música clàssica a un públic ampli. En segon lloc, es desenvoluparà un projecte específic a partir del 2022 per tal de crear i potenciar el públic jove envers la música clàssica. I, en tercer lloc, convençuts que l'essència del projecte són les programacions musicals estables, l'equip de l'Auditori de Girona es proposa reforçar i rellançar la seva acció en l'àmbit de la música clàssica. Aquesta nova etapa estarà comandada per Víctor Garcia de Gomar, gestor musical de llarg recorregut, vinculat des dels seus inicis a l’Auditori de Girona. En aquest sentit s’han previst diverses accions, com ara l’encàrrec a Benet Casablancas d’un nou quartet de corda que estrenarà el quartet Diotima (abril 2022); la integral dels Quartets de Mozart dedicats a Haydn en dos concerts a càrrec del Quartet Gerhard (tardor 2021 i primavera 2022); un recital de Juan Diego Flórez (primavera 2022), i la incorporació dels cors de Girona en el projecte participatiu El Cor Canta, amb una gira per diversos auditoris catalans (juny 2022).

Més enllà de l’Auditori, des del Palau de Congressos es vol seguir generant un impacte econòmic i social que sigui valorat per la ciutadania de Girona i les seves institucions, que atregui turistes de negocis a la ciutat i generi activitat reconeguda pels diferents agents econòmics. En un sector especialment afectat per les conseqüències de la pandèmia, s’està treballant en les línies de futur a seguir.

“Seguirem vibrant”

El 15è aniversari de l’Auditori Palau de Congressos de Girona conté un missatge d’agraïment i esperança col·lectiva, en clau de futur: que el públic senti i gaudeixi la vibració d’un projecte en plena efervescència. Un futur que no seria possible sense els patrons, mecenes i col·laboradors que acompanyen i impulsen l’equipament.

Podeu consultar la nota de premsa en aquest enllaç.
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.