Header: Notícies

Notícies i comunicats

Bàner: Cita prèvia

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Àrea de què depèn:
Alcaldia

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona s’uneix a la penjada de banderes sahrauís del 27-F

Les insígnies onejaran demà als centres cívics i al Museu d’Història de la ciutat per commemorar la proclamació de la independència de la República Àrab Sahrauí Democràtica

L’Ajuntament de Girona s’ha unit a la penjada de banderes sahrauís del 27 de febrer per commemorar la proclamació de la independència de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), ara fa 45 anys. Les insígnies onejaran demà als centres cívics de la ciutat (a Pla de Palau, Sant Narcís, Santa Eugènia, Ter, Onyar i Barri Vell – Mercadal), al Local Social de Taialà, al Casal de Gent Gran, al Museu d’Història de Girona i a la seu de la Coordinadora d'ONG. Aquesta és una iniciativa organitzada per la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), en la qual forma part el consistori gironí. 

“La tradició solidària de Girona amb el poble sahrauí no és nova. Des de l’any 1997, la ciutat està agermanada amb la daira de Farsia, els camps de refugiats de Tindouf a Algèria. A més, el passat 14 de desembre de 2020, l’Ajuntament de Girona es va adherir a una moció en suport al poble sahrauí impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) després que el govern marroquí trenqués l’alto al foc signat amb el Frente Polisario i sota supervisió de l’ONU des de l’any 1991. Aquest 27 de febrer, més que mai, Girona s’uneix a la penjada de banderes de la RASD”, afirma la regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, en un vídeo que es difondrà per les xarxes socials per tal de convidar a tothom a penjar la bandera sahrauí. 

Cada 27 de febrer, els municipis de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS) celebren l’aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), l’únic estat sobirà del Sàhara Occidental reconegut per la comunitat internacional o la Unió Africana. Des de la Coordinadora insisteixen que fa més de tres mesos que el poble sahrauí viu un conflicte armat obert contra les forces d’ocupació marroquines, que afecta tant a la població dels territoris ocupats com als assentaments de refugiats a Algèria, que viuen quotidianament la violència i la privació de drets fonamentals. 
 

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.