Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Orquestra Simfònica del Liceu dirigida per Marc Minkowski arriba aquest divendres a l’Auditori de Girona 

El programa inclou la cèlebre “Patètica” de Txaikovski i la “Júpiter” de Mozart. La pianista Maria João Pires amb l’Orquestra Da Camera actuarà el pròxim 16 de febrer a l’Auditori de Girona en substitució del concert previst de Martha Argerich i l’Orquestra de Lucerna.

La Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona acollirà aquest divendres 5 de febrer, a les 20 h, el primer concert de la gira per Catalunya de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu dirigida pel prestigiós director francès Marc Minkowski. Junts oferiran les últimes grans simfonies de Mozart i Txaikovski: la Júpiter i la Patètica. 

L’estiu del 1788, Mozart va escriure les que serien les seves tres darreres simfonies (núm. 39, KV 543; núm. 40, KV 550, i núm. 41, KV 551). Turmentat i abatut pel poc èxit de l’estrena vienesa del seu Don Giovanni i atabalat pels deutes, va cercar refugi en un modest habitatge a la perifèria de Viena. Aquest aïllament és el context en què escriu la Júpiter, un sobrenom posat per l’empresari J. P. Salomon. Cent anys més tard, el 1893, a Sant Petersburg, Txaikovski escrivia sobre la seva darrera partitura: “L’estimo com no he estimat cap altra de les meves composicions. No exagero, tota la meva ànima és en aquesta simfonia”. 

Nou dies després, el compositor moria fruit del suïcidi resultat d’una depressió per la seva orientació sexual. Un testament premonitori, un rèquiem líric i instrumental carregat d’emoció. Aquestes dues peces són les que interpretaran en el concert de divendres l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, amb direcció de Marc Minkowski, actual director general de l’Òpera Nacional de Bordeus, i conegut per la formació Les Musiciens du Louvre. Les entrades per a aquest concert es poden adquirir a www.auditorigirona.org

Maria João Pires, el 16 de febrer

La pianista Maria João Pires, acompanyada de l’Orquestra Da Camera, actuarà el pròxim 16 de febrer a l’Auditori de Girona. Un concert que substituirà l’actuació prevista de Martha Argerich i l’Orquestra de Lucerna, ja que han cancel·lat la gira a causa de la situació sanitària provocada per la COVID-19. Des de l’organització ja s’ha contactat amb totes les persones que tenien entrada per tal d’informar-los el canvi en la programació.

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.