Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2021

CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

"Romís”, l’exposició de fotografies de Jacques Léonard, commemora el Dia Internacional del Flamenc a La Mercè

Les fotografies s’exposaran al claustre de l’equipament del 16 al 27 de novembre.

Foto de Jacques Léonard

El Centre Cultural La Mercè obrirà al públic, el pròxim dilluns dia 16 de novembre, Dia Internacional del Flamenc, l’exposició “Romís”, una mostra de fotografies de Jacques Léonard. La mostra s’inclou dins el programa d’activitats del festival FlamenGi, que havia de tenir lloc demà i que s’ha hagut d’ajornar a causa de les darreres mesures sanitàries que afecten l'àmbit cultural. 
 
L’exposició, organitzada per l’Associació cultural FODANSA i l’Escola Municipal d'Art de Girona, neix arran de l’homenatge que els germans Léonard, Álex i Santi decideixen fer a la dona gitana, a través d’una selecció de fotografies del seu pare, Jacques Léonard (París, 1909 – l’Escala, 1994). En el seu projecte personal de documentar tots els aspectes de la cultura gitana, les dones adquireixen un especial protagonisme i les imatges reflecteixen la profunda admiració que els professava.

El terme romís significa “dones” en llengua romaní. Gràcies al casament amb Rosario Amaya, Jacques Léonard va entrar a formar part de la comunitat gitana, cosa que li va permetre establir complicitats amb les retratades i moure’s i deambular amb la càmera per la seva privacitat i intimitat i crear imatges que destil·len sinceritat i naturalitat. 
 
L’exposició forma part del programa d’activitats del festival FlamenGi, que s’ha posposat per l’any 2021. El festival va néixer l’any passat i va gaudir d’un gran èxit durant la seva primera edició, amb 1.200 persones de públic. Es tracta d’un festival de barri nascut de la necessitat de donar a conèixer el flamenc de proximitat, apostant pel talent local i els artistes catalans. En l’edició d’enguany, la programació era 100 % catalana. També es tracta d’un festival pensat en femení, per la qual cosa l’exposició escollida per ser exhibida durant el festival ha sigut “Romís”, ja que plasma una comunitat que conviu amb el flamenc. 
 
La mostra es podrà visitar al claustre del Centre Cultural La Mercè fins al pròxim 27 de novembre.

Amb la col·laboració de la Fundació Photographic Social Vision

Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.