Header: Notícies

Notícies i comunicats

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR) - fitxa

Oficina d'Assistència en Matèria de Registre (OAMR)

Adreça:
Ajuntament de Girona
Pl. del Vi, 1 - 17004 GIRONA

Horaris 2024

Es recomana demanar:
CITA PRÈVIA

Telèfon. Informació ciutadana:
972 419 010

Telèfon. Centraleta:
972 419 000

A/e:
ajuntamentinforma@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/oamr

Registre electrònic:
seu.girona.cat

Bústia d'avisos i suggeriments:
www.girona.cat/avisos

Ruta de navegació

Publicador de continguts

500 pel·lícules a concurs al 32è Festival de Cinema, sense projeccions prèvies però amb premis

El programa previst del 3 al 7 de novembre als cinemes Albèniz s’ha hagut de cancel·lar per les noves restriccions decretades pel Govern.

El 32è Festival de Cinema de Girona ha doblat aquest any el nombre de pel·lícules que hi participen amb relació a l’edició del 2019 i s’ha passat de 241 a unes 500 seleccionades, provinents d’una cinquantena de països. Cal remarcar, a més, que enguany s’han presentat més de 2.000 pel·lícules al procés de selecció. 

D’acord amb les noves restriccions per la pandèmia de la COVID-19 decretades pel Govern de la Generalitat, s’ha hagut de suspendre les projeccions previstes del 3 al 7 de novembre als cinemes Albèniz, que estaven dedicades íntegrament al festival, i les previstes a la Fundació Valvi. Tanmateix, es manté el concurs i els premis, que decidiran els jurats de cadascun dels apartats, formats per cineastes, músics, productors, compositors i representants de professions diverses. 

En l’apartat infantil i juvenil, el jurat el formaran 4.227 nois i noies de fins a 16 anys, els quals decidiran quatre guanyadors, un per cada grup d’edat. El palmarès es farà en un acte online el dissabte 7 de novembre i està previst organitzar el desembre un esdeveniment especial de projeccions als Albèniz, si les circumstàncies ho permeten. 

Entre els apartats, s’inclou el “Powerful women”, amb la dona en el centre d’atenció, dedicat concretament a les superdones de la vida quotidiana. En aquest grup hi ha sis pel·lícules: Matriochkas, un curtmetratge belga dirigit per Bérangère Mc Neese que tracta de la vida d’una jove adolescent, i que va ser elegit millor curt de ficció al seu país; Sex Talk, dirigida per Patricil Complex, de Barcelona, centrada en la temàtica de la intimitat i la sensualitat que van pujant de to per mitjà d’una xerrada; el curtmetratge espanyol The will be monsters, dirigit per Carlota Pereda (Goya al millor curtmetratge de ficció el 2019); el commovedor documental Traslasierra, procedent dels Països Baixos i dirigit per Raquel Kurpershoek (guanyadora de la tercera edició del concurs Made in Huelva), en el qual dos mons aparentment oposats, el del cant flamenc i el llenguatge de signes, formen una emocionant simbiosi; el curtmetratge espanyol Beef, de Ingride Santos, amb un gran nombre de premis i amb la temàtica d’una estudiant que s’enfronta a la seva professora; i Henet Ward, procedent d’Egipte, i dirigida per Morad Mostafa, que narra el drama d’una refugiada sudanesa. 

També s’ha presentat el documental Los últimos de la Mejana (que posa en relleu la gran importància de la natura), del director de cinema navarrès Patxi Uriz; el documental Hijos de la Tierra, codirigit per Uriz, qui va guanyar els premis Goya 2016; i El sentido del cacao: en busca del gusto perdido, un documental on Jordi Roca fa recuperar l’olfacte i el sabor a persones amb aquesta discapacitat. 

D’entre les pel·lícules que es presenten hi ha 5 llargmetratges, 80 documentals, 250 curtmetratges, 60 videoclips; i 95 videocreacions. Destaca el documental Costante i el Floridita de Hemingway, dirigit per Ramon Vilaró; Noche de vino tinto, del director hispano-portuguès José María Nunes; la videocreació Something dies inside me, dirigida per Gabriel Moran i Displaced, d’Alex Mendez; el MP4 Ficció L’Eremita nella notte, del director italià Rodolfo Lissia i el curt també de ficció Lo que quiero, de Marc Vilalta. També es projectaran Kairos del director Enric Llinàs; el documental Diàlegs amb el Mar, dirigit per Maria Velasco; i El sentit de la vida, curtmetratges abstractes i poètics centrats en els somnis.

D’altra banda, el Festival dels Infants se celebrarà de nou, dedicat als alumnes de les escoles de les comarques de Girona, en aquesta edició en un format diferent. L’activitat es farà via streaming en temps lineal i els més de 4.500 estudiants que s’han apuntat decidiran el guanyador de la secció Joventut i Infància del Girona Film Festival. Hi haurà quatre guanyadors, un per cada grup d’edat. 

El director del Festival, Lluís Valentí, destaca la necessitat de “fomentar la cultura i de fer-la forta i molt més en un moment tan complicat com l’actual”. En la mateixa línia, el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, referma "el compromís del govern de Girona de donar suport al món de la cultura en tots els seus àmbits", i posa en valor "l'excel·lent tasca que està realitzant tot l'equip del Festival del Cinema que ha aconseguit atraure unes 2.000 propostes en el procés de selecció".

El Festival, que compta amb la col·laboració, entre altres, de l’Ajuntament de Girona, la Diputació, la Generalitat, l’ICEC (Institut Català d’Empreses Culturals) i el Ministeri de Cultura, s’ha convertit en un esdeveniment de renom internacional.  

Tota la informació es pot trobar al web www.gironafilmfestival.com: i a les xarxes socials, amb el hastag #GironaFilmFestival

Girona Film Festival
Tornar
— 100 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 100 de 199 resultats.