Header: Incidències

Incidències

Oficina de Comunicació

Oficina de Comunicació

Persona responsable:
Sra. Sílvia Planas Dalmau

Adreça:
Plaça del Vi, 1, 1a planta
17004 - GIRONA

Telèfon:
972 419 502 - 972 419 433

A/e:
comunicacio@ajgirona.cat

Web:
www.girona.cat/comunicacio

Publicador de continguts

Afectacions circulatòries i de la recollida de residus a Montilivi i al Barri Vell amb motiu del partit de la Champions League del Girona FC vs Feyenoord

Amb motiu del partit de futbol de la Champions League que disputaran els equips del Girona FC i el Feyenoord el dimecres 2 d’octubre, a les 18.45 hores, hi haurà afectacions de trànsit a la zona.

Als següents enllaços es detallen totes les afectacions de trànsit, les dates, llocs i horaris que estarà temporalment prohibit l'estacionament, així com les vies i horaris en les que, per motius de seguretat, quedaran restringides a la circulació de vehicles no autoritzats.

Novetats temporada 2024/2025:

  • Es tallarà el c/ Universitat de Girona, tram entre el c/ Santiago Coquard i el c/ Maria Aurèlia de Capmany, a partir de les 7 hores, per iniciar el muntatge del tancament de seguretat de les dues aficions.
  • L’accés 1, que fins ara estava a l’av. Montilivi amb el c. J. Corredor i Pomés, s’avança a la cruïlla de l’av. Montilivi amb el c. Puigsacalm. Es garantirà l’accés i sortida del veïnatge afectat.
  • L’accés 6, que estava ubicat al c. de Maria Aurèlia de Capmany amb el c. de Lluís Santaló, desapareix, atès que quedarà tallat a la circulació de vehicles. Els usuaris acreditats que fins ara accedien per aquest punt, ho faran per l’accés 1.

Mesures i afectacions a Montilivi

Canvi d’horari en la recollida porta a porta

Pel que fa a la recollida porta a porta es farà un canvi d’horari en les zones més properes a l’estadi. En concret, el dimecres 2 d’octubre de forma excepcional els cubells s’hauran de treure entre les 22 h i les 23 h (i no de 20 h a 21 h, com és habitual) a les vies següents:

  • Avinguda de Montilivi
  • Carrer de M. Aurèlia Capmany
  • Carrer de Josep M. Corredor
  • Carrer de Francesc Romaguera

D’acord amb el calendari les fraccions corresponent d’aquest dia són l’orgànica i el paper i cartró. A més d’aquest escrit dirigit a l’Associació de Veïns de Montilivi, l’Ajuntament farà una bustiada a tots els immobles d’aquestes vies per tal d’informar-los del canvi.

L’objectiu d’aquesta mesura és prevenir possibles danys als cubells, així com evitar la presència d’elements a la via pública que puguin incrementar el risc d’incidents en els moments immediatament previs i posteriors al partit, d’acord amb les recomanacions dels cossos policials.

Altres mesures

Pel que fa a les afectacions de circulació, es tallarà excepcionalment l’accés amb vehicle pel carrer de la Universitat de Girona. Quant a la resta, el dispositiu de mobilitat serà l’habitual dels dies de partit a l’estadi de Montilivi.

Finalment, us informem que s’ha previst un reforç especial de la presència policial i del servei de neteja, així com la instal·lació de lavabos mòbils al voltant de l’estadi.

Us agraïm per avançat la vostra comprensió i confiem que amb l’aplicació d’aquesta mesura i de la resta que s’han previst, puguem garantir que la ciutat gaudeixi d’aquests partits amb la màxima normalitat i civisme.

Mesures i afectacions al Barri Vell i Mercadal

Els punts previstos de major afluència de grups de l’afició visitants són els entorns de la plaça de la Independència i de la rambla de la Llibertat, per la qual cosa la majoria de mesures i afectacions es focalitzaran en aquesta zona de la ciutat (a més de l’entorn de l’estadi de Montilivi).

Les mesures s’han acordat d’acord amb les recomanacions i peticions dels cossos policials i en coordinació amb el GironaFC.

Principals mesures que afecten l’àrea del Barri Vell i del Mercadal

  • Es mantenen les condicions generals i horaris d’obertura dels establiments comercials i de restauració, incloent-hi les llicències de terrassa.
  • No es preveuen alteracions en la circulació de persones i vehicles.
  • S’instal·laran lavabos i papereres mòbils en els punts previstos d’alta afluència.
  • Es canvia de dia la recollida comercial de la fracció vidre, que es farà el dijous 3 en lloc del dimecres 2 d’octubre, amb l’horari habitual. Per a la resta de fraccions (orgànica, rebuig i paper) es manté el servei sense alteracions.
  • Es canvia de dia la recollida residencial de la fracció vidre: el dimecres 2 d’octubre es farà recollida de fracció orgànica, rebuig i envasos; i el dijous 3 d’octubre es farà la recollida de fracció orgànica i vidre.
  • No hi haurà cap alteració pel que fa als carrers del Mercadal que funcionen amb sistema de recollida de residus mitjançant contenidors.
  • S’ha previst un dispositiu de neteja i recollida de residus extraordinari durant el dia i després del partit.
  • Els dispositius policials de Policia Municipal i Mossos inclouen un reforç de la presència policial en els punts previstos d’alta afluència.

Principals mesures dirigides als establiments comercials, bars i restaurants

  • Es canvia de dia la recollida comercial de la fracció vidre, que es farà el dijous 3 en lloc del dimecres 2 d’octubre, amb l’horari habitual. Per a la resta de fraccions (orgànica, rebuig i paper) es manté el servei sense alteracions.

Recomanacions de seguretat

Més enllà d’aquestes mesures, us traslladem diverses recomanacions que cal que tingueu especialment en compte, d’acord amb allò que han traslladat els cossos policials:

  • Servir les begudes en envasos reciclables d’un sol ús, preferentment de paper o cartró.
  • Evitar la presència d’objectes i elements entorn de les terrasses i dels mateixos establiments que puguin incrementar el risc i l’abast de possibles incidents que posin en risc la seguretat i la convivència.
  • Actuar amb la màxima prevenció en el tracte amb els clients i la gestió dels recursos propis dels establiments (p.ex. cobrar els articles abans del seu consum; no vendre begudes amb les portes tancades o a través de finestretes, etc.)
  • Mantenir els accessos als locals lliures i tenir disponibilitat per a la retirada immediata dels elements a la via pública que tinguin autoritzats en cas d’emergència o perill, prèvia ordre del personal municipal o dels serveis de seguretat o d’emergències.
  • Trucar al telèfon 092 en cas de qualsevol incidència o situació de perill, emergència o anàloga.

Recordeu que si detecteu qualsevol incidència o situació de perill, emergència o anàloga podeu trucar al 092.

Us agraïm per avançat la vostra col·laboració en la gestió d’aquestes mesures i recomanacions, que han de servir per garantir que la ciutat pugui gaudir d’aquests partits amb la màxima normalitat i civisme.

Esperem que sapigueu disculpar les molèsties que aquesta actuació pugui ocasionar. Per a qualsevol dubte o suggeriment us podeu dirigir al servei de Mobilitat de l’Ajuntament (972 419 002) o bé a la Bústia d’Avisos del web municipal.

Us recordem que podeu seguir les incidències a través del canal de RSS. Pel Twitter de l’Ajuntament amb l’etiqueta #incidències i pel web www.girona.cat/incidencies i ara també a través del Telegram de l’Ajuntament de Girona.

Tornar