Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Una aplicació de "networking" creada a partir de la innovació oberta donarà la benvinguda als assistents del congrés SEMES a Girona

Un procés de cocreació, impulsat per Girona Emprèn, ha permès a l'empresa gironina Codi Tramuntana desenvolupar aquesta eina

Les persones assistents de la 31a edició del Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES), que tindrà lloc a Girona fins demà, tindran l’oportunitat de descarregar-se una aplicació per a dispositius mòbils creada per tal de facilitar el networking entre les persones que participen a fires i congressos.

El congrés preveu reunir a 3.000 professionals de les emergències mèdiques de l’àmbit estatal. En aquest entorn professional és on s’ha aprofitat per fer una primera prova de l’aplicació de networking, generada a partir d’un projecte basat en la innovació oberta, impulsat pel servei Girona Emprèn de l’Ajuntament de Girona.

L’aplicació ha estat creada per l’empresa gironina Codi Tramuntana, a partir de la seva participació a l’Experiència LabGi!, un procés de cocreació realitzat, en la seva primera edició, el 2018. El procés va consistir en aplicar una metodologia d’innovació oberta en què van participar persones de diferents perfils i àmbits professionals per aportar idees, solucions i propostes de funcionalitats que facilitessin intercanvis professionals en entorns com fires i congressos.

La metodologia va permetre a l’empresa concretar la idea a partir d’un millor coneixement de les necessitats que organitzadors i assistents a aquests tipus d’esdeveniments tenen, però també introduir innovacions que els permetessin diferenciar-se de la competència.

L’objectiu d’Experiència LabGi!, iniciativa seleccionada per la Diputació de Girona dins el marc d’ajuts a programes singulars, és avaluar l’impacte de l’ús de metodologies de cocreació i d’innovació oberta en la competitivitat de les empreses i, per tant, en la seva consolidació.

En el cas de Codi Tramuntana, empresa dedicada al desenvolupament de solucions tecnològiques i creadors de l’aplicació Suitevent (http://www.suitevent.com/ca), dedicada a oferir informació de fires, congressos i festivals, poder desenvolupar un mòdul de networking dins la seva aplicació aportava una solució tecnològica a una necessitat que havien detectat entre clients i organitzadors d’esdeveniments.

L’aplicació, que s’anomena Quedamos Networking App per al congrés SEMES, es pot descarregar a Google Play Store i a Apple App Store i permet a les persones usuàries donar-se d’alta i interactuar durant els dies que duri el congrés. Igualment, també ofereix informació turística bàsica de la ciutat per tal que les persones assistents al congrés puguin aprofitar la seva estada a Girona.

Durant el 2019 es portarà a terme una nova edició de l’Experiència LabGi!. En aquest cas, la iniciativa permetrà a l’empresa Eventis, que forma part de l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) (https://home.aenteg.com/), posar a prova les metodologies de cocreació i innovació oberta per afegir valor al seu producte i fer-la més competitiva en el mercat

Tornar