Header: Girona emprèn

Girona Emprèn

Publicador de continguts

El Laboratori Social d’Innovació cedeix 13 ordinadors a entitats de la ciutat participants a un taller sobre programari lliure

El taller sobre l’ús de programari lliure, celebrat el 4 de març, permetia la reutilització ha donat equips informàtics descatalogats per l’Ajuntament de Girona a diferents associacions per la seva reutilització.

El passat 4 de març es va realitzar al Taller de fabricació del Laboratori Social d'Innovació, ubicat a l’edifici del servei Girona Emprèn, una sessió formativa per a entitats i associacions de la ciutat. Durant l'activitat es va ensenyar a les persones participants, membres actius d’aquestes entitats, a migrar a Linux i utilitzar alternatives informàtiques lliures i gratuïtes en uns equips informàtics recentment substituïts de l’Ajuntament de Girona 

L’objectiu del taller era promoure la reutilització d'uns recursos per allargar-ne la vida útil i reduir l'impacte al medi natural a partir de l’ús que en poden fer entitats que tenen necessitat de tenir equipament informàtic. 

En total hi van participar 13 associacions de diferents àmbits, culturals, educatius o excursionistes. El taller ha permès donar suport a les entitats de la ciutat amb el lliurement d’aquest material i, de retruc, conscienciar, per una banda, de la necessitat de reduir residus, i de l’altra, oferir alternatives gratuïtes i lliures en l'àmbit tecnològic.

El taller el va dinamitzar la cooperativa Colectic en el marc del projecte FLOSS (Free - Lliure Open Source Software), que promou solucions tecnològiques lliures i de codi obert desenvolupades de forma comunitària com un alternativa al domini de les cinc grans companyies tecnològiques mundials (Google, amazon, Facebook, apple i Microsoft) i afavorir la transformació social. 


 

Tornar
— 10 articles per pàgina
S'estan mostrant 1 - 10 de 15 resultats.