Header: Educació

Educació

Breadcrumb

Asset Publisher

Més de 45 monitors i monitores de les activitats del Programa municipal dels casals d'estiu i dels Plans Educatius d'Entorn participen en una formació organitzada per l'Ajuntament de Girona i el Departament d'Educació de la Generalitat

Els casals d'estiu municipals ofereixen places per més de 3.400 infants i joves de la ciutat, el paper del monitoratge és clau per el correcte desenvolupament de totes les activitats i l'atenció especialitzada de totes les persones participants.

El dimarts 25 de juny, al Centre Cultural La Mercè, es va organitzar una formació pels equips de monitoratge que portaran a terme les activitats educatives emmarcades dins el Programa municipal de casals d'estiu i els Plans Educatius d'Entorn. Aquesta proposta va permetre a més de 45 monitors i monitores compartir vivències i mirada educativa abans de començar les activitats. 

Durant el matí es van abordar, en primer lloc, temes organitzatius de funcionament dels casals d'estiu. També es va reflexionar sobre la importància de l'ús de la llengua catalana durant totes les activitats com a element clau per promoure oportunitats educatives per a tots els infants i joves. La sessió de treball va acabar amb un taller dinamitzat per Fil a l'Agulla sobre la gestió dels conflictes i el treball en la diversitat que va facilitar l'intercanvi d'experiències dins el grup. 

Aquest estiu, des del Programa municipal de casals d'estiu s'organitzen 50 activitats conjuntament amb 28 entitats de la ciutat. Aquestes propostes constitueixen oportunitats educatives de qualitat per les 3.417 places que s'ofereixen a infants i joves. Garantir l'èxit educatiu, dins i fora l'escola, és també un dels objectius dels Plans Educatius d'Entorn impulsats des de l'Ajuntament conjuntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Aquests, tot i focalitzar la seva actuació en territoris i barris amb més complexitat socioeducativa, tenen també una visió de ciutat. És amb aquesta mirada que es va decidir sumar esforços i organitzar conjuntament amb el Programa municipal de casals d'estiu aquesta formació.

Tornar