Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’alcaldessa de Girona participa a l’acte d’agraïment de l’ONCE a Girona a les persones que han lluitat contra el COVID-19

L’esdeveniment, al qual ha assistit també la regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, coincideix amb el retorn a la feina dels 312 venedors i venedores de cupons que l’ONCE té a les comarques gironines

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat aquest matí a l’acte d’agraïment envers la ciutadania de Girona que l’ONCE ha organitzat per reconèixer la seva solidaritat cap a la institució, els seus venedors i el seu cupó. Per estar sempre a prop! I ho ha volgut fer especialment aquest dilluns, dia 15 de juny, quan han tornat als carrers els 312 venedors i venedores de les comarques gironines, la primera vegada que no han estat a places i avingudes  des de la seva fundació fa 82 anys. Els sentinelles de la il·lusió tenien moltes ganes de repartir, de nou, sort i esperances, tres mesos després. 

A més de l’alcaldessa de Girona, a l’acte també hi ha assistit la regidora de Drets socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, totes dues en representació de la implicació dels gironins i gironines envers la tasca social de l’ONCE. També hi han participat el director de l’ONCE a Girona, Francisco Rodríguez, i el venedor de cupons Mario Sánchez, des del seu quiosc a l’Avinguda Jaume I, 84, de Girona.

L'ONCE posa a disposició del públic, des del 15 al 21 de juny, els set cupons #LaI·lusióPotAmbTot formada per 46,5 milions de bitllets, amb els quals l’Organització reconeix l’esforç dels herois que amb el seu treball han estat bàsics contra la COVID-19. Els cupons pertanyen als sortejos dels dies 15, 16, 17, 18, 19, 20 i 21 de juny. Els quatre primers cupons són de Diari; el cinquè, un Cuponazo; i els dos últims, de Cap de setmana.

El primer cupó, del dia 15 de juny, està dedicat a la tornada dels venedors i venedores de l'ONCE als carrers de pobles i ciutats per a continuar portant la il·lusió a tots els racons, amb el lema ‘Tornem els iguals’, en referència a la denominació històrica dels cupons i a l'aspiració d'una societat d'iguals, sobretot en drets i oportunitats, per a les persones cegues o amb discapacitat. La resta de cupons es dediquen, cada dia, a un col·lectiu diferent: al personal sanitari; als Bombers, personal de Protecció Civil i agents de seguretat; al transport; als botiguers i botigueres d’establiments de primera necessitat i al personal voluntari.

La sèrie es tanca el diumenge, 21 de juny, agraint als 73.000 treballadors i treballadores del Grup Social ONCE la labor desenvolupada durant la pandèmia. Des del personal educatiu i de serveis socials de l'ONCE, fins als professionals d'ocupació de Fundació ONCE, passant pels qui, des de les bugaderies d’Ilunion, renten i desinfecten la roba d'hospitals; i pels qui, des dels hotels medicalitzats d’Ilunion en diverses ciutats, com Barcelona, han atès sanitaris i afectats per la COVID-19. #LaIlusióPotAmbTot.
 

Tornar