Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

Publicador de continguts

Actualització: Novetats en les mesures de l’Ajuntament de Girona per evitar la propagació del COVID-19 i mitigar-ne els efectes (11.45 h)

L’Ajuntament de Girona introdueix mesures de seguretat i separació física al mercat de marxants de la Devesa per evitar la propagació del COVID-19

L’Ajuntament de Girona introduirà mesures de seguretat i separació física al mercat de marxants de la Devesa per evitar la propagació del COVID-19. Les accions s’implementaran aquest dissabte en les parades d’alimentació, les úniques que estan permeses obrir durant l’estat d’alarma. Els punts de venda estaran distribuïts correlativament en una sola fila i amb una separació entre ells de tres metres per tal que hi hagi més espai pels clients. S’accedirà a les parades per un extrem i se’n sortirà per l’altre mitjançant un passadís creat amb tanques metàl·liques i cintes. Si la parada està plena, s’haurà d’esperar per entrar i les cues s’hauran de fer amb una separació de dos metres entre persones.  

Per tal que tothom pugui seguir la normativa, es millorarà la senyalització de les parades. A més, personal de seguretat controlarà l’aforament al mercat des dels dos punts d’accés: des del passeig de la Devesa i des del passeig del Ter. 

D’altra banda, l’Auditori de Girona ha reprogramat alguns dels concerts suspesos a causa del COVID-19. L’actuació de Núria Graham, prevista pel 13 de març, tindrà lloc el 12 de desembre del 2020. Daura Mangara, que havia de tocar el 27 de març a la ciutat, ho farà el 6 de febrer del 2021; mentre que el duet format per Mireia Vives & Borja Penalva actuarà a l’escenari de l’Auditori de Girona el 13 de febrer del 2021, després que se suspengués la cita prevista pel 28 de març. Per últim, el concert familiar programat pel 30 de maig de Doctor Prats, es trasllada al 13 de desembre del 2020.   

Les persones que ja havien comprat l’entrada podran utilitzar-la sense fer cap bescanvi. En cas de no poder assistir a l’esdeveniment en la nova data programada, se’n podrà demanar la devolució enviant un correu a taquilles@auditorigirona.org abans del dilluns 1 de juny. 

En l’àmbit laboral, el Servei Municipal d'Ocupació (SMO) ha posat en marxar una enquesta per analitzar l’impacte del COVID-19. El servei fa una crida a les empreses perquè participin en aquest qüestionari, que es pot trobar al web municipal dedicat al coronavirus. L’objectiu és conèixer l’impacte i les mesures que han pres les empreses davant la pandèmia i saber les necessitats que actualment tenen per, des de l’Ajuntament, poder-los donar resposta en la mesura que es pugui. 

En matèria de seguretat, entre la Policia Municipal de Girona i els Mossos d’Esquadra es van denunciar ahir 36 persones per incomplir el confinament.

L’Ajuntament de Girona manté obert el telèfon d’atenció ciutadana 972 419 010, de dilluns a divendres de 8 h a 18 h, i dissabte, de 9 h a 14 h per resoldre els dubtes que puguin sorgir. Els diumenges i festius estarà inactiu. També s’emplaça a la ciutadania a mantenir-se informada sobre les últimes novetats a través dels canals oficials de l’Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya.
 

Gràfic de les parades
Tornar