Notícies | Coronavirus
Les biblioteques de Girona recuperen les activitats presencials
La decisió s’ha pres després que dissabte s’aprovessin noves mesures en relació amb la COVID-19 que permeten la presencialitat a les activitats de promoció lectora d’aquests equipaments
Les biblioteques de Girona recuperaran de forma progressiva les activitats presencials obertes al públic. La decisió s’ha pres després que dissabte passat s’aprovés la resolució SLT/612/2021, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública en relació amb la pandèmia de la COVID-19 a Catalunya, i que especifiquen la possibilitat d’organitzar activitats de promoció lectora de forma presencial a les biblioteques.
“Aquesta setmana algunes de les propostes previstes encara es realitzaran de forma virtual per motius d’organització, però gradualment s’aniran recuperant les activitats en viu”, ha explicat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.
Totes les trobades presencials s’ajustaran a les directrius que defineix el PROCICAT. D’aquesta manera, es mantindrà la distància de seguretat entre les persones i es limitarà l’afluència de públic a les activitats. Per això serà imprescindible fer inscripció prèvia en aquelles propostes obertes a tothom, com ara les hores del conte, tallers i activitats familiars. Els clubs de lectura ja compten amb una inscripció prèvia de totes les persones assistents. Les condicions d’accés a cada activitat es podran consultar a l’agenda en línia de les biblioteques de Girona.
“Les biblioteques són espais d’acollida i de relació entre persones que, a banda d’oferir un fons documental de valor, tenen la voluntat d’apropar la lectura, la cultura, el coneixement i les arts a la població, esdevenint centres actius en la promoció de la lectura entre el jovent i els adults”, ha afegit Ayats.
Mitjançant una oferta diversa d’activitats actuals, de qualitat i de proximitat, les biblioteques procuren despertar en els infants l’interès per la lectura com a font de coneixement, lleure i creació; potenciar en les famílies el valor de la lectura; acostar la literatura als nois i noies, i ampliar i aprofundir el ventall d’interès lector dels adults.