Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona reobrirà dilluns les instal·lacions esportives i les biblioteques La mesura s’ha pres seguint el pla d’obertura progressiva d’activitats de la Generalitat de Catalunya  

L’Ajuntament de Girona reobrirà dilluns les instal·lacions i equipaments esportius i les biblioteques, seguint el pla d’obertura progressiva d’activitats de la Generalitat de Catalunya. Aquests espais es van tancar fa tres setmanes com a mesura per contenir la propagació de la COVID-19.

"L'esport és salut i és molt positiu que tornem a reobrir els equipaments esportius i reactivar les activitats esportives", assegura el regidor d'Esports de l’Ajuntament de Girona, Àdam Bertran, que remarca que "aquesta reobertura es fa de forma gradual per garantir totes les mesures de seguretat i perquè els usuaris tinguin totes les garanties".  

Les instal·lacions esportives a l’aire lliure podran obrir amb un aforament màxim del 50%, mentre que les instal·lacions cobertes l’aforament màxim serà del 30%. Així mateix, les piscines municipals de Palau i Santa Eugènia – Can Gibert del Pla s’obriran al bany lliure amb cita prèvia. La Zona Esportiva de la Devesa, les pistes de tenis, pàdel i vòlei platja, també s’obriran amb reserva prèvia.

Pel que fa a les activitats fisicoesportives, les d’adults i gent gran, es reprendran i es realitzaran de forma presencial, excepte les que es porten a terme a la CEE Font de l’Abella que per ara es continuarà en format virtual. L’Escola Esportiva de Tenis, els cursets i activitats aquàtiques encara no s’inicien.

D’altra banda, les biblioteques reobriran les portes després de tres setmanes de mantenir només el servei de préstec i devolució de documents. A partir del pròxim dilluns,  dia 23 de novembre, es torna a permetre l’accés lliure a les sales amb una limitació de la meitat de l’aforament total de la biblioteca. Això permetrà recuperar el servei de la biblioteca com a lloc d’estada i de trobada amb les persones que necessiten l’espai per llegir, estudiar, usar els equips informàtics, consultar el fons dintre de la biblioteca i endur-se en préstec el que es desitgi.

Pel que fa als documents retornats en préstec, caldrà preservar-los en quarantena de dos dies abans de tornar-los a posar a disposició de les persones usuàries. Cal ressaltar que a partir d’ara es podrà consultar la premsa diària que caldrà desinfectar després de cada ús amb alcohol isopropílic de 70°. 

També es permetran les activitats de promoció lectora respectant les mesures que ja estaven establertes prèviament i que garanteixen la seva correcta execució amb seguretat. Per tant, es recuperen les activitats presencials, tot i que algunes es poden realitzar encara de forma virtual si per programació ja estaven establertes així i per evitar desplaçaments innecessaris. És important consultar la web de les Biblioteques de Girona per confirmar la modalitat de cadascuna de les activitats programades. Atès que els horaris no es van veure afectats durant tot aquest període es mantenen els mateixos que ja estaven establerts.

Tornar