Header: Coronavirus

Coronavirus

Ruta de navegació

Publicador de continguts

L’Ajuntament de Girona reobrirà dilluns els parcs infantils, les pistes poliesportives d’ús lliure i els parcs de salut

La decisió s’ha pres conjuntament amb el consistori de Salt coincidint amb la reducció de les mesures restrictives per frenar la COVID-19 que ha anunciat la Generalitat de Catalunya. Durant aquestes setmanes, les brigades han realitzat un total de 145 actuacions de millora i condicionament en els jocs infantils.

L’Ajuntament de Girona reobrirà dilluns els parcs infantils, les pistes poliesportives d’ús lliure i els parcs de salut després que la Generalitat de Catalunya hagi anunciat que es començaran a reduir les mesures restrictives per frenar la COVID-19. L’obertura estarà condicionada als requisits que estableix la normativa. La decisió s’ha pres conjuntament amb el consistori de Salt.  

Aquests espais van ser tancats el 15 de setembre davant l’augment de casos de coronavirus que en aquell moment van obligar la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya a augmentar les restriccions als dos municipis. La decisió es va prendre per evitar que els parcs poguessin ser punts de propagació entre els més petits i joves, ja que hi coincideixen famílies diferents i es trenquen els grups bombolla de les escoles. 

Davant la dificultat de controlar els 130 parcs infantils que hi ha a Girona, l’Ajuntament va decidir prendre aquesta mesura. Ara, però, amb l’inici del pla de desescalada de Catalunya, els dos municipis han optat per tornar a obrir aquests espais el pròxim dilluns, dia 23 de novembre. La regidora de Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, ha volgut fer un agraïment a la ciutadania. “Durant aquest temps les famílies han sigut responsables i han entès que el context sanitari ens havia aconsellat aquesta opció. Ara que des de la Generalitat de Catalunya es comencen a relaxar algunes mesures preventives, creiem que és un bon moment per tornar a obrir aquests espais, si bé demanem prudència al conjunt de la ciutadania i que respecti totes les normes d’higiene abans i després del seu ús”, afirma la regidora.

Durant aquestes setmanes que els parcs infantils han estat precintats, les brigades de l’Ajuntament de Girona han realitzat un total de 145 actuacions de millora i condicionament. S’han arreglat els gronxadors i la resta de jocs que necessitaven una revisió o bé una substitució i s’han realitzat tasques de salubritat de les sorreres del parcs del Migdia i dels parcs de Can Sunyer i Damià Estela de Fontajau. També s’han arranjat les tanques de fusta dels jocs de les Casernes per protegir-los de la intempèrie i en el parc infantil de la plaça de Pablo Ruiz Picasso, al barri de Vila-roja, s’ha substituït la tanca de fusta per una de metàl·lica. 

Una altra de les actuacions ha estat arreglar el paviment dels jocs infantils, com és el cas de l’espai de la plaça de Catalunya i de la plaça de la Diputació. També s’han dut a terme actuacions per tal de garantir el gruix del paviment dels parcs infantils de Pla de Palau-Sant Pau, Santa Eugènia, Sant Narcís, Vila- Roja, Torre Gironella i Palau Sacosta. 

Tornar